Šiemet tai pirmieji Palangos paplūdimiuose skendę poilsiautojai.

Dviem dienoms į Šventąją atvykusi grupė moksleivių iš vienos Druskininkų mokyklos prieš pietus atėjo prie jūros ties poilsio namais "Žara".

Vakar jūroje bangavimas siekė 4 balus, virš Šventosios gelbėjimo stoties plevėsavo juoda jūroje maudytis draudžianti vėliava. Maudynėms pasirinkta vieta buvo apie pusę kilometro nutolusi nuo gelbėjimo stoties.

Grupę lydėjusi auklėtoja Violeta Vyšniauskienė sakė leidusi mokiniams iki 16 laipsnių įšilusiame jūros vandenyje pabraidyti iki juosmens.

Šioje vietoje jūra yra gana sekli, todėl keturiolikmečiai gilyn į jūrą nubrido apie 50-70 metrų nuo kranto. Tolokai nuo kranto besimaudančių vaikų grupę pastebėjo gelbėtojas Viktoras Botinas.

Kartu budėjusius gelbėtojus jis pasiuntė įspėti vaikus apie toje vietoje jūros dugne srovės išmuštą duobę.

Gelbėtojams artėjant prie mokinių grupės pro žiūronus besimaudančius vaikus stebėjęs V.Botinas pamatė, kad į duobę murktelėjusias tris mergaites srovė ėmė nešti į jūrą. Šventosios gelbėtojai Gotlandas Titcas, Evaldas Putrius bei V.Botinas puolė į jūrą. Kai vyrai priplaukė prie mergaičių, srovė jas į jūrą buvo nunešusi apie 200 metrų nuo kranto.

Išsigandusios moksleivės dar laikėsi jūros paviršiuje, tačiau jau buvo nusilpusios ir prigėrusios vandens. Sąmonės nepraradusias mergaites vyrai suspėjo išstumti kranto link.