Pasak VSAT, jo vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimui sustoti ir, padidinęs greitį, vos nepartrenkė automobilį stabdžiusio pasieniečio - pareigūnas paskutinę akimirką spėjo atšokti į šalį.

Tarnybiniu visureigiu "Land Rover Defender" pasieniečiai bėglį persekiojo apie 3 kilometrus Kalabariškių kaimo link. Čia sprukęs vairuotojas nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į griovį.

Iš "Audi 80" iššokęs vairuotojas ir kartu su juo vykęs keleivis pasislėpė netoli kelio esančiame statomame pastate.

Sprukdamas vyriškis vikriai karstėsi statybinėmis gegnėmis bei pertvaromis, bandė pabėgti statybininkų paliktais pastoliais. Į į besivejantį pasienietį jis sviedė butelį su neaiškios kilmės skysčiu, kuris sudužo prie pareigūno kojų, taip pat mėgino atsiginti pagaliu.

SPB pareigūnui iš tarnybinio pistoleto "Sig Sauer" iššovus du įspėjamuosius šūvius į orą, triukšmadarys buvo sulaikytas bei surakintas antrankiais.

Kartu su juo vykęs antrasis asmuo, pasinaudodamas tamsa, pasislėpė.

Pirminiais duomenimis, automobilį vairavo jokių dokumentų neturėjęs Vilniaus rajono, Geibuliškių kaimo gyventojas 26 metų Jurijus Milevičius.

Vedant sulaikytąjį į visureigį, prie pasieniečių privažiavo automobilis "Volkswagen Santana", iš kurio išlipo 4 agresyviai nusiteikę asmenys ir, plūsdami VSAT pareigūnus necenzūriniais žodžiais, ėmė artintis link jų.

Atvykėliai nepakluso pasieniečių vyresniojo reikalavimams nutraukti neteisėtus veiksmus ir jam pagrasino.

Pasienietis dar sykį įspėjo, kad nepaklusus jo reikalavimams, gali būti panaudota fizinė jėga ir šaunamasis ginklas, tačiau chuliganai ir šį perspėjimą ignoravo.

Tuomet SPB pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė įspėjamąjį šūvį, po kurio du asmenys pasitraukė į šalį, o likę du ir toliau nenutraukė neteisėtų veiksmų.

Konflikto metu šie agresyviausiai nusiteikę chuliganai, panaudojant kovinių imtynių veiksmus, buvo sulaikyti, surakinti antrankiais bei nugabenti į VSAT Vilniaus rinktinės Mickūnų užkardą.

Paaiškėjo, kad tai Vilniaus rajono gyventojai 34 metų Josifas Belevičius ir 22 metų Gintaras Misevičius.

Abu sulaikytieji šiuo metu uždaryti Mickūnų užkardoje. Vyksta tyrimas.

Į įvykio vietą iškviesti Vilniaus rajono kelių policijos pareigūnai nuspręs, kaip bausti nestojusį ir pasieniečių reikalavimų nevykdžiusį automobilio "Audi 80" vairuotoją J.Milevičių.

Jiems perduotas ir vyriškio vairuotas automobilis.