Pirmadienio popietę Saločių pasienio kontrolės punkte VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai patikrino iš Latvijos lengvuoju automobiliu vykusių dviejų keleivių dokumentus.

Vyras ir moteris dokumentų kontrolę vykdžiusiems pasieniečiams pateikė Lietuvos piliečių pasus. Pateiktuose dokumentuose nustatę tam tikrų klastotės požymių, pasieniečiai keliautojus sulaikė.

Apklausų metu Šiaulių pasieniečiai išsiaiškino, kad įtariamai suklastotais lietuviškais pasais mėgino pasinaudoti du Moldovos piliečiai – 39 – erių metų vyras ir 25 – erių moteris.

Jie uždaryti į areštines. Dėl suklastotų dokumentų panaudojimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Šiaulių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

VSAT duomenimis, pastaruoju metu suklastoti lietuviški pasai tapo itin populiarūs neteisėtai į Lietuvą bandančių patekti arba jau joje nelegaliai esančių Moldovos piliečių tarpe.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 86 asmenis, kurie dokumentų kontrolei pateikė, įtarta, suklastotus ar svetimus kelionės dokumentus.

Iš jų daugiausiai buvo sulaikyta moldavų – 28 asmenys. Tokie keliautojai VSAT pareigūnams dažniausiai įkliūva tarptautiniame Vilniaus oro uoste, kur sulaikyta 12 moldavų.