Tauragės rajono policijos komisariato apylinkės inspektorius tarnybiniu visureigiu "Mitsubishi Pajero" vyko darbo reikalais.

Važiuodamas jis pastebėjo lengvąjį automobilį "Subaru Legacy". Kadangi mašinos numeriai buvo aptaškyti purvu, policininkai įtarė, kad ja gali būti gabenamas kontrabandinis krovinys. Kontrabandininkai dneretai savo automobilių numerius ištepa purvu, kad nuslėptų jos priklausomybę.

Stabdomas "Subaru Legacy" nesustojo. Inspektoriui persekiojant minėtą automobilį, jo tarnybinį automobilį pradėjo blokuoti iš kažkur atvažiavęs automobilis BMW 740. Jis vingiavo po kelią trukdydamas aplenkti.

Tuo metu "Subaru Legacy" paspruko iš įvykio vietos. Manoma, kad BMW 740 tam ir atvažiavo, kad padėtų pasprukti, kaip įtariama, kontrabandą gabenusiam "Subaru Legacy".

Tauragės policijos pareigūnas iš tarnybinio pistoleto PM iššovė vieną šūvį į viršų bei vieną šūvį į automobilį BMW 740. Po šūvių automobilis sustojo. Paaiškėjo, kad peršautas automobilio bamperis.

Tauragės rajono policijos komisariato viršininkas Eugenijus Motiekaitis BNS sakė, kad automobilį vairavęs 21 metų V.K. ir 20-metis keleivis J.M. yra gerai žinomi policijos pareigūnams. Vairuotojui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolai - dėl avarinės situacijos sukėlimo, nepaklusimo teisėtam policijos pareigūno reikalavimui ir kitų.

Abu vyriškiai - vietos gyventojai. "Įžūlumui ribų nėra", - teigė E.Motiekaitis, kalbėdamas apie incidentą.

Pareigūno teigimu, tarnybinį ginklą panaudojęs apylinkės inspektorius pasielgė tinkamai ir tarnybos įgaliojimų neviršijo. "Pasekmės galėjo būti žiaurios būti - grumtynės ant kelio, priešpriešinis eismas ir t.t.", - BNS sakė E.Motiekaitis.

Policininkai neabejoja, kad pavyks išsiaiškinti, kas vairavo "Subaru Legacy".