Rinktinės policininkas 27 metų Benediktas Jakštas, kurio organizme buvo nustatytos 4,5 promilės alkoholio, atleistas už drausmės pažeidimą, pranešė Policijos departamento atstovė spaudai.

Alkoholį tarnybos metu vartojusiam pareigūnui atlyginimas už birželio mėnesio 10 dieną nebus išmokėtas.

B.Jakštas nuo tarnybos buvo nušalintas pirmadienio naktį, kai buvo rastas smarkiai įkaušęs tarnyboje, saugant Belgijos ambasadoriaus rezidenciją Pasakų gatvėje Vilniuje.

Rinktinės komisaras S.Gagas BNS yra sakęs, kad neblaivus pareigūnas buvo aptiktas per įprastinį patikrinimą. Budinčius pareigūnus tiek dieną, tiek naktį atvyksta patikrinti vyresnieji rinktinės pareigūnai.

B.Jakštas rezidenciją turėjo saugoti nuo sekmadienio 19 val. iki kitos dienos ryto.

Komisaras S.Gagas atmetė galimybę, kad policininkas atėjo neblaivus į tarnybą. Prieš vykdami į objektus, "Vyčio" policininkai stovi rikiuotėje, išklauso instruktažą ir tik tada gauna komandą vykti į objektus. Rikiuotės ar instruktažo metu pareigūno būsena ir elgesys vadovybei iš karto būtų sukėlusi įtarimų.

Rinktinėje "Vytis" nuo 1996 metų tarnaujantis B.Jakštas kartą buvo baustas už tai, kad neatvyko į tarnybą. Daugiau nusižengimų jis nebuvo padaręs. B.Jakštas teigė vadovybei, kad gailisi dėl įvykio.

Belgijos diplomatai pareigūnams jokių priekaištų nepareiškė. Belgijos ambasadorius su žmona yra išvykę iš Lietuvos.