Užpultasis išsitraukė teisėtai savigynai laikomą šaunamąjį ginklą "Glock 19" ir užpuoliką nušovė. Į Baltų prospekto 107 namo kiemą iškviesti policijos pareigūnai rado vyro lavono su šautinėmis žaizdomis kūne.

Paaiškėjo, kad peiliu švaistėsi teisėsaugai gerai žinomas, kelis kartus teistas kaunietis.

Sužeistasis jaunuolis nuvežtas į Kauno klinikas ir operuotas. Pavojus jo gyvybei negresia. 25-erių metų vyras gydomas Kauno medicinos universiteto klinikose, jam po konflikto buvo paskirta policijos apsauga, kuri, pasak prokuratūros, nesant būtinybės, buvo atšaukta.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Nerijus Marcinkevičius teigia, kad sužeistas peiliu vyras policijai pats pranešė apie įvykį ir atvykusiems policijos pareigūnams atidavė legaliai laikytą ginklą "Glock 19".

Pasak N. Marcinkevičiaus, tiriamos įvairios konflikto versijos tokios kaip: atsitiktinis užpuolimas, sąskaitų suvedimas bei kitos, kurių prokuratūra kol kas neatskleidžia.

Taip pat tiriama, ar ginklas panaudotas dėl būtinosios ginties.

Neoficialiomis žiniomis, nušauto vyro kūne rastos 7 šautinės žaizdos. Teigiama, kad 27-erių metų nušautas vyras yra ne kartą teistas, tačiau neturima duomenų, kad jis būtų priklausęs kuriai nors Kauno nusikalstamai grupuotei ar būtų turėjęs ryšių su jomis.

Pasak prokuratūros atstovų, pirminiais duomenimis, konflikte dalyvavo tik šie du vyrai. Pas nušautą vyrą policija rado ir didelę sumą pinigų stambiomis kupiūromis, tačiau neatskleidžia kiek.

Šaltinis
Lietuvos televizijos Naujienų tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)