Lietuvos viešosios policijos rinktinės "Vytis" policininko 27 metų Benedikto Jakšto organizme buvo nustatytos net 4,5 promilės alkoholio. Tai sunkus girtumo laipsnis. Stipriai įkaušęs policininkas vis dėlto sugebėjo eiti pats.

Rinktinės komisaras Saulius Gagas BNS sakė, kad neblaivus pareigūnas buvo aptiktas per įprastinį patikrinimą. Pas tarnybą einančius pareigūnus tiek dieną, tiek naktį atvyksta vyresnieji rinktinės pareigūnai ir tikrina, kaip jie eina pareigas.

B.Jakštas rezidenciją Pasakų gatvėje turėjo saugoti nuo 19 val. iki kitos dienos ryto.

Dėl įvykio atliekamas tarnybinis patikrinimas, policininkas tikriausiai bus atleistas iš tarnybos.

Komisaras S.Gagas atmetė galimybę, kad policininkas atėjo neblaivus į tarnybą. Prieš vykdami į objektus, "Vyčio" policininkai stovi rikiuotėje, išklauso instruktažą ir tik tada gauna komandą vykti į objektus. Rikiuotės ar instruktažo metu pareigūno būsena ir elgesys vadovybei iš karto būtų sukėlusi įtarimų.

Rinktinėje "Vytis" nuo 1996 metų tarnaujantis B.Jakštas kartą buvo baustas už tai, kad neatvyko į tarnybą. Daugiau nusižengimų jis nebuvo padaręs. Dabar B.Jakštas teigia vadovybei, kad gailisi dėl įvykio.

Belgijos diplomatai pareigūnams jokių priekaištų nepareiškė. Gali būti, kad jie net nepastebėjo neblaivaus policininko. Nuo tarnybos nušalintą neblaivų pareigūną skubiai pakeitė kitas jo kolega.