Apie aštuntą valandą vakaro automobilį „VW Jetta“ vairavusi keturiasdešimtmetė Loreta K. netilpo reguliuojamoje Smėlynės ir Marijonų gatvių sankryžoje. Sukdama į kairę, ji nesuvaldė mašinos, užvažiavo ant gatvės skiriamosios salelės ir nulaužė kelio ženklą „Apvažiavimas iš dešinės“. Tačiau nesustojo ir tęsė kelionę toliau.

Pavažiavusi gal kokius du šimtus metrų, ties Marijonų gatvės 44-uoju namu Loretos K. mašina išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir taranavo iš priekio atvažiuojantį automobilį „Hyundai Lantra“, kurį vairavo žinomas panevėžietis lėktuvų konstruktorius Vladas Kensgaila.

Po smūgio į „Hyundai“ panevėžietės „VW Jetta“ buvo nublokšta į kelkraštį ir gerokai aplamdė ten stovėjusį automobilį „Renault 21“. Čia ir baigėsi vairuotojos kelionė. Prie vairo jai sėsti nebeteko. Iš avarijos vietos Loreta K. greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežta į ligoninę.

Priėmimo skyriuje vairuotoją apžiūrėję medikai nustatė vidutinį girtumą - 2,07 promilės. Loretai K. per avariją lūžo rankos stipinkaulis ir buvo sumuštas veidas. Skirtas ambulatorinis gydymas.

Per avariją nukentėjo ir automobilio „Hyundai Lantra“ keleivis, septyniasdešimt vienerių metų panevėžietis Algirdas B. Jam medikai diagnozavo krūtinės sumušimą ir skyrė ambulatorinį gydymą.

Sužaloti pėstieji

Kiek anksčiau mieste įvyko dar dvi avarijos, per kurias įvairius sužalojimus patyrė nepilnametis ir neblaivus dviratininkas.

Apie 15 valandą Staniūnų gatvėje staiga iš už stovėjusių automobilių vairuotojui iš dešinės pusės į gatvę ne perėjoje išbėgusį 11-metį berniuką parbloškė trisdešimt devynerių metų panevėžiečio A.Š. vairuojamas automobilis „Renault Twingo“. Per avariją nukentėjusiam nepilnamečiui medikai diagnozavo padikaulio lūžį, pėdos sumušimą ir išleido gydytis namuose.

Po valandos jau Pramonės gatvėje įvyko dar vienas eismo įvykis, per kurį irgi buvo sužalotas pėsčiasis.

Devyniolikmečio panevėžiečio M.M. vairuojamas automobilis „VW Jetta“ parbloškė skersai važiuojamosios dalies vairuotojui iš kairės pusės dviratį besistumiantį šešiasdešimt trejų metų pėsčiąjį A.K. Ligoninėje medikai jam diagnozavo galvos smegenų traumą. Pirminiais duomenimis, pėsčiasis buvo neblaivus.