Tačiau jos mažiau patvarios ir, pravažiavus sunkesniam automobiliui, nuo svorio greitai sulūžta.

Medinėmis grotelėmis kanalizacijos ir lietaus nuotekų ir kanalizacijos šuliniai vietoj išvogtų metalinių pakeisti Statybininkų bei Jūrininkų prospektuose, Šilutės plente, Taikos prospekte, ruože nuo prekybos centro „BIG“ iki Jūrininkų prospekto.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos pavaduotoja Biruta Šimanskienė sakė, kad vakar vėl aptikta, jog kai kur Minijos gatvėje pavogti kanalizacijos šulinių dangčiai. Tačiau bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Nuotekų tinklų tarnybos vadovė Vanda Mačiulskienė pasidžiaugė, kad, nors vagysčių pasitaiko, kanalizacijos šulinių dangčiai dabar vagiami rečiau.

„Prieš pusmetį išvis buvo baisi padėtis. Tada taksistai stebėdavosi, kad jau po vieno reiso visoje gatvėje nebelikdavo nė vienų lietaus nuotekų šulinių grotelių. Mes nespėdavome grotelių keisti. O ir jų pritrūkdavo, tad šulinius uždengdavome medinėmis lentelėmis“, - prisiminė V.Mačiulskienė.

Kelissyk metalo vagis pavyko pagauti. Metalines šulinių groteles vagys nuolat vogė Liepų gatvėje, ties viaduku, kuris yra netoli metalo supirktuvės. V.Mačiulskienė sakė, kad kaip tik šioje supirktuvėje apsilankę bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai rado nemažai pavogtų grotelių ir dangčių. Tačiau kai apie tai buvo pranešta policijai, supirktuvėje apsilankę pareigūnai šio grobio neberado.

Dabar, kai metalo vagys kiek aprimo ir taip intensyviai metalinių šulinių dangčių nebevagia, ketinama medines groteles vėl pakeisti metalinėmis.