Trečiadienį vakare Lenkijos pasieniečiai kreipėsi į VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos kolegas prašydami pagalbos ieškant dingusios senutės. Ryte grybauti išėjusios ir dingusios senutės pasigedę artimieji baiminosi dėl senyvos moters silpnos sveikatos, skelbia VSAT.

Pasienyje Lenkijos pusėje šios šalies pareigūnai jau vykdė intensyvią paiešką – apie 40 pasienio ir policijos pareigūnų ieškojo negrįžusios į namus grybautojos.

Pasikeitus informacija, kad dingusioji grybavo pasienio ruože, Kalvarijos užkardos pasieniečiai taip pat ėmėsi jos ieškoti miškingoje vietovėjė Vilkaviškio rajone.

Nors paieška ir Lenkijos, ir Lietuvos pusėje vyko pernakt, bet ji buvo nesėkminga.

Tačiau ketvirtadienį ryte senolės tebeieškojusiems VSAT Lazdijų rinktinės patruliams pavyko ją rasti ties Vilkaviškio rajono Graužinių kaimu. Pradingelę be jokių dokumentų pasieniečiai rado stovinčią Lietuvos pusėje prie pat sienos linijos.

Ji turėjo pora krepšelių grybų. Pasiklydusi senolė jautėsi gerai, nors vėsią rudens naktį ne savo noru jai teko praleisti miške. Medikų pagalbos lenkei neprireikė.

Aptikus senutę VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardoje įvyko susitikimas tarp Lietuvos ir Lenkijos pasieniečių. Jo metu pareigūnai konstavo valstybės sienos pažeidimą dėl neatsargumo.

Lietuvos pasieniečiai tą pačią dieną perdavė lenkę grybautoją kaimyninės šalies pareigūnams.