Vilniaus apygardos teismas nagrinėja H.Daktaro baudžiamąją bylą, kurioje be kitų kaltinimų H.Daktaras įtariamas apgaule iš J.Bielskio bandęs gauti 50 tūkst. eurų.

58 metų J.Bielskis posėdžių salėje pasirodė jaunatvišku džinsiniu kostiumu ir kauke uždengtu veidu, jį lydėję pareigūnai taip pat buvo užsimovę ant veidų kaukes.

Nukentėjusysis pasakojo, kad 2004-ųjų liepą H.Daktaras jam paskambino ir pasakė, kad jis turįs problemų ir jas už 50 tūkst. litų eurų galima sutvarkyti.

Vėliau vyrai susitiko pajūryje. Čia J.Bielskis buvo atvykęs poilsiauti, o H.Daktaras - žaisti futbolo.

J.Bielskis teismui sakė, kad pinigų nemokėjo ir nė neketino mokėti, nes manė, kad neturįs jokių problemų su teisėsauga ir pamanė, kad jį norima apgauti.

Apie H.Daktaro kalbas J.Bielskis telefonu pranešė savo draugui Arikui Pastuškovui. Šis tokią informaciją priėmė kaip humorą, tačiau vėliau perskambino draugui ir klausė, kokių gi jis problemų turi.

Netrukus J.Bielskis ir A.Pastuškovas buvo sulaikyti. Tada Kaune pasigirdo kalbų, kad už jų išlaisvinimą siūloma po milijoną eurų.

A.Pastuškovas ketvirtadienį taip pat buvo apklaustas Vilniaus apygardos teisme.

Manoma, kad H.Daktaras apie J.Bielskio ir A.Pastuškovo sulaikymą galėjo sužinoti atsitiktinai - per savo vyrus išsiaiškinęs, kad J.Bielskį sekioja įtartinos mašinos. Paaiškėjo, jog taip J.Bielskį sekė policijos pareigūnai.

J.Bielskis įtariamas organizavęs ne vieną nužudymą, prievartavęs turtą. Jis buvo sutikęs bendradarbiauti su teisėsauga ir davė parodymus prieš pernai rudenį sulaikytą H.Daktarą.

J.Bielskis buvo laikomas namų arešto sąlygas, tačiau, pažeisdamas jas, iš saugomo slapto buto Kaune pasišalino balandžio 19 dieną. Nustatyta, kad jis, pasinaudojęs į jį panašaus asmens dokumentais, išvyko į Rusiją ir gyveno Sankt Peterburge. Birželio 9 dieną jis buvo ten sulaikytas Lietuvos teisėsaugos prašymu. Rugsėjo pabaigoje Rusija perdavė įtariamąjį Lietuvai.