Vilniaus 2-ųjų pataisos namų administracija nuteistajam 59 metų Algiui L. suteikė papildomą ilgalaikį (iki dviejų parų) pasimatymą.

Antradienio popietę aplankyti nuteistojo atvyko jo žmona 42 metų Gražina Ž. Moteris buvo įspėta dėl atsakomybės už nuteistiesiems draudžiamų turėti daiktų perdavimą. Viešniai pareiškus, jog nieko draudžiamo neturi, pareigūnė atliko jos asmeninių daiktų apžiūrą, tačiau nieko įtartino nerado.

Maždaug po pusantros valandos, mandagiai atsiprašiusi, prižiūrėtoja užėjo į pasimatymų kambarį, kuriame buvo nuteistasis ir jo žmona. Pakartotinai atliekant moters asmens daiktų apžiūrą jos chalato kišenėje rastas lipnia juosta apvyniotas baltos spalvos paketas.

Tarnybinėse patalpose Gražinos Ž. akivaizdoje paketas buvo išvyniotas. Jame rasti 6 polietileno maišeliai su baltos spalvos milteliais, dar vienas - su rusva mase, medicininis švirkštas su rudos spalvos skysčiu bei penkios medicininės adatos.

Pasak Kalėjimų departamento, įtariama, kad milteliai (jie svėrė apie 44,5 gramo) bei rusva medžiaga (pastarosios rasta apie 6,5 gramus) - psichotropinė medžiaga amfetaminas, o skystis (į švirkštą buvo pritraukta apie 2 mililitrus) - narkotinė medžiaga aguonų ir jų dalių koncentratas.

Pareigūnai buvo priversti nutraukti sutuoktinių pasimatymą. Gražina Ž. pareigūnams prisipažino paketą su kvaišalais slėpusi intymiausioje savo kūno vietoje. Tačiau moteris tvirtino, kad paketą dar iš vakaro gavusi iš nepažįstamo jai vyro, kuris prašęs tą daiktą perduoti nuteistajam Algiui L.

Užuot pasimačiusi su išsiilgtu vyru, atliekančiu laisvės atėmimo bausmę, vilnietė atsidūrė policijos komisariate. Negana to, už kvaišalų platinimą jai gresia baudžiamoji atsakomybė

Septynis kartus anksčiau teistas vilnietis Algis L. šįsyk už grotų atsidūrė dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Už šį nusikaltimą Kauno apygardos teismas jam skyrė 4 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kuri turėtų baigtis 2008-ųjų spalį.

Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip penki šimtai ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.