„Vienas žuvusiųjų - užsienio ambasadas saugančios rinktinės „Vytis“ patrulis, nelaimės vietoje rastas jo pažymėjimas, kito žuvusio vyro tapatybė taip pat nustatyta, jis yra garažo savininko sūnus“, - DELFI sakė Vilniaus miesto priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos Informacijos ir analizės poskyrio viršininkė Edita Zdanevičienė.

Sužaloto 25-erių metų vyro apklausti nepavyko, nes jis buvo šoko būsenos. Gelbėtojų teigimu, nukentėjusiojo sužalojimai nebuvo labai stiprūs, tačiau jis išvežtas ir gydomas ligoninėje.

Pirminiais duomenimis, sprogimą sukėlė dujų nuotėkis. Vieno žuvusiojo kūnas sprogimo bangos buvo nublokštas 3-4 metrus nuo garažo, kitas stipriai apdegęs rastas garažo vietoje.

Sprogimo banga išdaužė ir šalia stovinčio namo langus.

Kaip Lietuvos radijui teigė priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai, garaže jo savininkas remontuodavo automobilius.

Incidento vietoje rasti sprogę dujų balionai. Pasak E.Zdanevičienės, įvykio aplinkybes tiriantys pareigūnai antradienio rytą garažo duobėje rado dar vieną balioną, tačiau koks jo turinys kol kas neaišku.

Kaip BNS sakė Vilniaus miesto VPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Vladislavas Abarovičius, tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 132 straipsnio 3 dalį - neatsargus dviejų žmonių gyvybės atėmimas. Už šį nusikaltimą numatytas laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tačiau kol kas nežinoma, ar šioje byloje bus įtariamųjų, neatmetama versija, kad vyrai neatsargiai elgdamiesi patys sukėlė sprogimą. Įvykio vietoje antradienį priešpiet vis dar darbavosi policijos ir ugniagesių ekspertai.

"Kol kas nežinoma, ar neatsargiai buvo virinama, ar netyčia padegti dujų balionai, galbūt garaže buvo sprogstamųjų įtaisų", - spėjo pareigūnas.