Pasak pareigūno, 60 avarijų įvyko rytinės automobilių spūsties metu. Daugumos jų priežastys panašios - saugaus atstumo nesilaikę vairuotojai trenkėsi į kitos mašinos galą.

Nukentėjusiųjų nebuvo. Beveik visų šių įvykių metu mieste buvo susidariusios transporto spūstys. Policijos patruliai vos spėjo registruoti įvykius, iš vienos avarijos vietos skubėjo iki kitą.

Trečiadienį iki pavakarės, dar neprasidėjus spūstims, kuomet gyventojai važiuoja iš darbo, techninių avarijų jau buvo įvykę 120.

Bene didžiausia automobilių spūstis ryte buvo susidariusi Jogailos gatvėje, kai skersai gatvės įstrigęs sunkvežimis užblokavo eismą. Maždaug per valandą visuomeninio transporto ir lengvųjų automobilių kamščiai pasiekė Žaliąjį tiltą, o Pylimo gatve mašinų eilės nusidriekė stoties link. Apie 11 valandą sunkvežimis atlaisvino važiuojamąją dalį ir mašinų srautas pamažu pajudėjo.

Be minėtų techninių avarijų, įvyko ir viena skaudi nelaimė. Apie 11 valandą Šeškinės gatvėje, prie Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinės mokyklos, 30-mečio vyro vairuojamas automobilis "Mercedes Benz 280" partrenkė ir sunkiai sužalojo 14 metų berniuką, vaikas gydomas reanimacijoje.

Policijos duomenimis, per lietų techninių avarijų mieste skaičius išauga net 50 procentų. V.Černevičius sakė antrojo avarijų bumo laukiąs, kai spustels šaltukas.

"Nieko čia nepakeisi, trūksta žodžių, patys žmonės kalti. Matyt tik palinksminus nuobaudomis už tokius pažeidimus situacija pasikeis", - svarstė pareigūnas.