Rugsėjo 29 dieną prie pataisos namų, Stoties gatvėje, buvo pastebėti du įtartini vaikinai. Netoli apsaugos bokštelio jiedu sustojo ir kažką metė per tvorą į pataisos įstaigos. Pareigūnų išgąsdinti vaikinai puolė bėgti, tačiau netrukus buvo sulaikyti.

Permestus paketus jau buvo spėjęs surinkti šeštajame būryje bausmę atliekantis nuteistasis Artūras V. Viename jų buvo mobilusis telefonas „Nokia 3310“, kitame – „Nokia 8210“. Be to, viename iš paketų po lipnios juostos apvijomis aptiktas polietileno paketėlis su maždaug trimis gramais žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga. Pareigūnai įtaria, jog tai narkotinė medžiaga – džiovintos kanapės ir jų dalys.

Nustatyta, kad telefonus ir kvaišalus per pataisos įstaigos tvorą svaidė kėdainiečiai 18 metų Edvinas U. ir 19 metų Andrejus T. Abu jie buvo perduoti Marijampolės policijos komisariato pareigūnams, kurie dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (BK 260 str. 1 d.) pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kėdainiečių „dovanėles“ surankiojęs Vievio (Trakų r.) gyventojas 29 metų Artūras V. teistas keturis kartus. Šiuo metu jis atlieka beveik vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę, teismo jam skirtą už nužudymą bei vagystę. Pataisos namų vartai šiam vyrui turėtų atsiverti 2012-ųjų rugpjūtį.

Prieš devynis mėnesius nuteistiesiems netekus galimybės gauti pašto bei perduodamų siuntinių, kitas draudžiamų daiktų „siuntimo“ būdas – permetimai per įstaigas juosiančias tvoras – gerokai suintensyvėjo. Sulaikyti svaidytojus pareigūnams pavyksta kur kas dažniau nei anksčiau.

Tą pačią dieną tikrinant vienam nuteistajam iš Panevėžio rajono atėjusį drabužių siuntinį žieminėje strukėje po pamušalu buvo rasti du prezervatyvai su gelsvos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Iš viso aptikta apie dešimt gramų minėtų kvaišalų.

Striukės su joje paslėptu amfetaminu atsiimti atėjo nuteistasis 39 metų Edmundas G. Šis tris kartus teistas Alytaus rajono gyventojas, dėl nužudymo penkiolikai metų praradęs laisvę, ją atgaus 2010-ųjų gruodį.

Prieš devynis mėnesius nuteistieji prarado teisę gauti pašto bei perduodamus siuntinius su maisto produktais, higienos reikmenimis, kitomis buities prekėmis, tačiau kartą per šešis mėnesius gali gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Radinys perduotas ekspertams, o Marijampolės pataisos namų Vidaus tyrimo tarnybos pareigūnai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis pradėjo ikiteisminį tyrimą

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie 1100 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.