Interneto svetainėje, skirtoje gotų kultūrai, K.Gillas rašė, kad gimė 1981 metų liepos 9 dieną Monrealyje ir yra kilęs iš Indijos.

Internetiniame dienoraštyje www.vampirefreaks.com jis rašė, kad mėgsta ginklus ir savo apsiaustą ir kad veikiau norėtų mirti: "Kaip Romeo ir Džiuljeta arba per kulkų krušą".

Nusikaltimo Monrealio centre esančiame koledže liudininkai sakė, kad užpuolikas vilkėjo juodą apsiaustą ir kad buvo apsikirpęs labai trumpai, tik ant viršugalvio turėjo ilgesnių plaukų kuokštą.

Monrealio medikai pranešė, kad keturių sužeistųjų būklė tebėra kritiška, o du jau perkelti iš intensyviosios slaugos palatos. Aukų amžius yra 17-48 metai.

Pareigūnai pranešė, kad mirusi mergina yra Anastasia De Sousa (Anastasija De Susa). Ji mokėsi Dawsono koledže, kur dėstoma anglų kalba ir kurioje mokosi maždaug 10 tūkst. 16-19 metų amžiaus moksleivių.

Liudininkai pasakojo, kad K.Gillas prie koledžo pradėjo šaudyti trečiadienį 12 val. 41 min. vietos (19 val. 41 min. Lietuvos) laiku, o paskui įėjo pro pagrindinį įėjimą ir toliau šaudė pastato viduje.

Policija į įvykio vietą atvyko labai greitai, nes buvo tame rajone pagal kitą iškvietimą.

Kvebeko policija pranešė, jog skrodimas parodė, kad K.Gillas mirė nuo paties paleistos kulkos į galvą ir kad jo rankoje yra kita šautinė žaizda, kuri nebuvo pavojinga gyvybei ir kurią tikriausiai padarė policijos pareigūno paleista kulka.

Pranešama, kad K.Gillas turėjo tris šaunamuosius ginklus. Netoli koledžo pastatytame jo automobilyje buvo dešimtys dėžučių su šoviniais.