Iš Prienų atsiųstas siuntinys buvo adresuotas už nužudymą nuteistam 53 metų Bronislovui V. Pakete buvo drabužių, taip keli sąsiuviniai bei flomasterių rinkinys. Nuteistieji turi teisę gauti laikraščių, žurnalų, sąsiuvinių, rašiklių, tačiau paprastai jie siunčiami smulkiaisiais pašto paketais.

Siuntinį tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė flomasteriai. Juose aptikti plono polietileno ritinėliai su baltos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai - amfetaminas.

Pareigūnai įtaria, kad šį siuntinį Bronislovas V. paskui būtų perdavęs kitam nuteistajam. Tokia taktika pataisos namuose gana dažna - siuntinys su draudžiamu kroviniu siunčiamas mažiau įtartino nuteistojo vardu. Už tokią paslaugą paprastai atsilyginama cigaretėmis ar kitomis paklausiomis prekėmis.

Rastosios medžiagos perduotos ekspertams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vilniaus antruosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie 600 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.