Kaip pranešė pareigūnai, trys dingę įgulos nariai taip pat gali būti žuvę.

Sueco kanalo administracija ir medikai sakė, kad 41 įgulos narys buvo išgelbėtas ir kad šeši iš jų yra sužeisti. Žemsiurbė nuskendo netoli Ismailijos miesto. Vienas įgulos narys nuskendo, sakė šaltiniai.

Kanalo administracijos pareigūnas sakė, kad žemsiurbė tikriausiai nuskendo dėl techninio gedimo.

Tai jau ne pirmas žmonių aukų pareikalaujantis transporto incidentas Egipte šiais metais. Praėjusį mėnesį Nilo deltoje esančiame Kaljubo mieste susidūrus dviem priemiestiniams traukiniams žuvo 58 žmonės.

Kitą dieną po šios traukinių katastrofos, kuri buvo didžiausia šalyje per ketverius metus, Sinajaus pusiasalyje per autobuso avariją žuvo 11 Izraelio arabų turistų.

Daugiau kaip tūkstantis žmonių žuvo vasario mėnesį Raudonojoje jūroje nuskendus keltui. Šį incidentą tyrę pareigūnai pirmiausia kaltino kapitoną, kuris žuvo ir kuris, kaip teigiama, nevykdė saugumo reikalavimų, tačiau visuomenė piktinosi kelto savininku parlamentaru.

Sueco kanalas, Europą ir Aziją jungiantis laivybos kelias, Egipto vyriausybei yra svarbus įplaukų užsienio valiuta šaltinis. Egiptas Sueco kanalą nacionalizavo 1956 metais.