Šio centro darbuotojams ir teko pasirūpinti laidotuvėmis.

"Praėjusį antradienį palaidojom. Dalyvavo visi Afrikos žemyno gyventojai, kurie dabar yra pas mus. Nupirkom karstą, aprengėm", - BNS pasakojo URC centro direktorius Robertas Petraitis. Pasak jo, po laidotuvių administracija sulaukė centro gyventojų padėkos už surengtas laidotuves.

Mirusiojo šeimos rasti nepavyko.

Per Lietuvos užsienio reikalų ministeriją pareigūnai buvo išsiuntę pranešimą apie tautiečio mirtį Ganos ambasadai Vokietijoje. Po kurio laiko iš ambasados gauta nota, kurioje buvo prašoma mirusįjį palaidoti Lietuvoje.

Ganos pilietis nėra pirmas miręs centro gyventojas. URC administracijai anksčiau yra tekę rūpintis mirusių Rusijos ir Indijos piliečių laidotuvėmis. Visų jų mirtys nebuvo smurtinės.

I.Yahaya mirė rugpjūčio pabaigoje, kai Pabradėje vyko miesto šventė. Raudonojo kryžiaus organizacijos prašymu URC gyventojai subūrė futbolo komandą, kurioje žaidė ir I.Yahaya.

Prasidėjus futbolo rungtynių antrajam kėliniui, I.Yahaya netikėtai suklupo ir parvirto ant vejos. Žaidimas nenutrūko, mat jo tėvynainiai pamanė, kad draugas paprasčiausiai pavargo. Rungtynės dar vyko apie pusę minutės, kol susirinkusieji atkreipė dėmesį į gulintį aikštėje afrikietį.

I.Yahaya buvo nuvežtas į Pabradės medicinos punktą, bet jis jau buvo miręs. URC I.Yahaya gyveno su keturiais kitais Ganos piliečiais. Tėvynainiai teigia, kad I.Yahaya sveikatos sutrikimais nesiskundė.

Centro direktorius R.Petraitis prisimena, kad I.Yahaya užsukdavo į URC medicinos punktą išgerti vaistų nuo aukšto kraujospūdžio.

Dabar URC gyvena 87 prieglobsčio prašytojai iš įvairių skurstančių ir karo kamuojamų šalių. Jie laikinai apgyvendinti nustačius, kad neteisėtai buvo ar neteisėtai atvyko į Lietuvą.