Baudos izoliatoriuje uždaryti nuteistieji bando provokuoti pareigūnus, nepaklusdami tam tikriems režimo reikalavimams. Kolonijos vadovai sakė, kad situacija įtempta, bet kontroliuojama. Tačiau jie pripažįsta, kad ši ramybė gali būti tyla prieš audrą.

Vakar apie pusę septynių ryto pagalbos į administraciją kreipėsi sužalotas 28 metų Dainius G. Jis paaiškino, kad apie šeštą valandą ryto jį peiliu į pilvo sritį sužalojo kitas nuteistasis.

Nukentėjusysis įvykio vietą ir aplinkybes nurodyti atsisakė. Jis išgabentas į laisvės atėmimo vietų ligoninę Vilniuje. Kolonijoje dėl šio įvykio atliekamas tyrimas.

Manoma, kad norėdamas ištrūkti iš Alytaus kolonijos, jis galėjo susižaloti pats arba paprašė tai padaryti savo draugą. Norintiems patekti į ligoninę kaliniai taip yra darę ir anksčiau. Versija, kad už ką nors keršydamas kalinį galėjo sužaloti ŽIV užsikrėtęs nuteistasis, pareigūnams neatrodo labai tikėtina, tačiau nėra ir visai atmestina.

Vakar administracija gavo devynių nuteistųjų, kalinčių tame pačiame lokaliniame sektoriuje, kuriame yra daugiausia ŽIV užsikrėtusių kalinių, prašymus.

Sveiki vyrai reikalavo juos perkelti į kitą lokalinį sektorių. Jų prašymas buvo patenkintas. Kolonijos direktorius Kęstutis Šapalas mano, kad jeigu bus daugiau tokių prašymų, teks ieškoti galimybių patenkinti ir juos.

Kolonijos darbuotojai neslepia, jog nuteistieji vis dažniau bando juos provokuoti. Į visokias šnekas stengiamasi nebekreipti dėmesio, bet vis dažniau režimo reikalavimams nepaklūsta baudos izoliatoriuje esantys nuteistieji.

Teigiama, jog taip elgdamiesi jie tikisi, kad bus panaudota jėga. Tuomet jie sukeltų triukšmą, kviestųsi į pagalbą kitus. Įvykiais kolonijoje pradėjo domėtis ir Kauno apygardos bei Alytaus rajono apylinkės prokuratūros.

Paskelbti telefonai, kuriais gyventojai gali skambinti ir pranešti jiems žinomą informaciją apie narkotikų patekimo į koloniją būdus bei šios įstaigos pareigūnų veiksmus. Alytaus prokuratūroje vakar sulaukta pranešimo apie besimėtančius panaudotus švirkštus.

Skambinęs vyriškis baiminosi, kad juos gali būti išmėtę iš Alytaus kolonijos išėję narkomanai. Alytaus vyriausiasis prokuroras Juozas Balčius įsitikinęs, kad įkalinimo įstaigoms daugiau dėmesio turėjo skirti Organizuotų nusikaltimų bei Specialiųjų tyrimų tarnybos: "Nuvažiuoja į Prienus, paima kokį šautuvą ar valdininkėlį dėl kyšio sulaiko. Tačiau opiausios problemos niekas matyti nenorėjo".