Apie septyni gramai kvaišalų buvo paslėpti tarp dviejų suklijuotų žurnalų puslapių, teigiama Kalėjimų departamento pranešime spaudai.

Rugpjūčio 23 dieną į Šiaulių tardymo izoliatorių iš pašto buvo atgabenti siuntiniai, tarp jų – ir Sauliui Ž. adresuotas smulkusis paketas. Jame buvo du žurnalo numeriai.

Paketo turinį tikrinusiam prižiūrėtojui pasirodė keista, kad po du abiejų žurnalų puslapius buvo sulipę. Atplėšus aptiktos slėptuvės, o jose – po žiupsnelį žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos. Sprendžiant iš specifinio aštraus kvapo, tai džiovintos kanapės ir jų dalys.

Be to, viename žurnale rastas ir nedidelis polietileno maišelis su baltos spalvos milteliais – įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga amfetaminas.

Jau daugiau kaip septyni mėnesiai, kai nuteistieji, atliekantys bausmę laisvės atėmimo vietose, prarado teisę gauti pašto bei perduodamus siuntinius. Tačiau šis įstatymo pakeitimas netaikomas kitai įkalinimo įstaigose esančiai asmenų kategorijai – suimtiesiems, kurie laikomi tardymo izoliatoriuose ir kuriems apkaltinamasis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo.