Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Anatolijus Baranovas BNS sakė, kad nutartis yra atspausdinta ir ketvirtadienį bus išsiųsta šalims. R.Pavilionio skundas buvo nagrinėjamas ne žodine tvarka - tai yra šalys į teismo posėdį kviečiamos nebuvo ir jame nedalyvavo.

R.Pavilionio advokatas Kazimieras Motieka yra sakęs, kad Vyriausiojo administracinio teismo prašyta kelių policijos nutarimo nepanaikinti, bet bausmės - tai yra piniginės baudos - netaikyti.

Balandžio 22 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad Vilniaus kelių policija pagrįstai ir teisėtai nubaudė Seimo narį už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Už eismą draudžiančio ženklo nepaisymą, nepaklusimą pareigūnų reikalavimui sustoti, lengvą policininko sužalojimą ir pasišalinimą iš įvykio vietos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininką R.Pavilionį sausio 14 dieną policija nubaudė 3,5 tūkst. litų bauda.

R.Pavilionis su tokiu policijos nutarimu nesutiko ir apskundė jį Vilniaus apygardos administraciniam teismui, prašydamas panaikinti policijos nutarimą. Tačiau teismas jo skundo nepatenkino.

Seimo narys į incidentą su sostinės kelių policija įsivėlė praėjusių metų gegužės 28 dieną Vilniuje, Universiteto gatvėje. Tada Vilniuje vyko NATO Parlamentinės Asamblėjos sesija, todėl senamiestyje buvo apribotas eismas.

Eismą draudžiantys ženklai ir užtvara buvo pastatyta ir Universiteto gatvėje, nes netrukus iš Prezidentūros turėjo pajudėti sesijos dalyvių kolona.

R.Pavilionis nepaisė policininkų reikalavimo sustoti ir pro eismą draudžiantį ženklą važiavo gatve Universiteto link. Seimo narys teigė, kad šiam įvykiui savo kategoriškumu išprovokavo patys policijos pareigūnai.

Jis pripažino formaliai pažeidęs taisykles, tačiau teigė tai padaręs nepiktybiškai. Seimo nario vairuojamas automobilis "Volkswagen Golf" kliudė vyresnįjį policininką Audrių Tomkevičių. Pareigūnui buvo sumuštas kelis, teko kviesti greitąją pagalbą.

A.Tomkevičius buvo apklaustas teismo posėdyje. Nukentėjusysis pasakojo, kad jo kolega gražiuoju bandė įkalbėti R.Pavilionį nevažiuoti, tačiau šis atsikirto esąs laisvas pilietis. Pareigūnas parodė vietą kairėje kojoje, į kurią bamperiu trinktelėjęs Seimo nario automobilis.

Seimo nario sustabdyti nepavyko ir prie Skapo gatvės budėjusiam kitam policininkui. R.Pavilionio advokatas K.Motieka mano, kad policijos pareigūnai pernelyg uoliai vykdė pareigas, galėjo praleisti skubantį į Universiteto senato posėdį jo klientą.

Tuo tarpu Vilniaus kelių policijos teisme atstovavęs vyresnysis inspektorius Juras Kazakevičius teigė, kad jeigu A.Tomkevičius būtų praleidęs R.Pavilionį, jis būtų gavęs tarnybinę nuobaudą už vadovybės įsakymų nevykdymą.

Policijos pareigūnai teigė, kad jiems visi vairuotojai yra lygūs.