Dėl šių nusikaltimų anksčiau sulaikyti du nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys kauniečiai: 17-metis Audrius Stačiokas ir 26 metų Egidijus Urbonas.

Vienas įtariamųjų prisipažįsta nužudęs ir kanalizacijos šuliniuose paslėpęs dvi aukas, o kitas sulaikytasis neigia dalyvavęs nusikaltimuose.

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", Kaune įsiplieskė kruvinos benamių kovos, kurių aukas bando surinkti teisėsaugos pareigūnai. Per penkias dienas iš šiluminių trasų ir kanalizacijos šulinių ištraukti keturi lavonai. Nužudytųjų tapatybė dar nenustatyta.

Paskirtos teismo medicinos ekspertizės, kurias atlikus paaiškės aukų mirties priežastys. Manoma, kad vienas vyras galėjo būti nužudytas prieš pusmetį, o kiti trys - šį pavasarį.

Manoma, kad artimiausiu metu gali būti nustatytos dar kelios benamių kapavietės.

Pirmąjį kraupų radinį šiluminės trasos šulinyje ties Elektrėnų gatvės 10-uoju namu gegužės 17 dieną aptiko Kauno šilumos tinklų meistras.

Žmogaus su kilpa ant kaklo palaikai buvo beveik suirę. Manoma, kad jie čia gulėjo apie pusmetį. Neišlikę ir aukos drabužių, todėl tik iš kelnių fragmento sunku nustatyti, kuo žmogus vilkėjo mirties dieną.

Šilumos trasos šulinys buvo uždengtas sunkiu betono dangčiu, todėl pareigūnams iš karto kilo įtarimas, kad žmogus galėjo būti nužudytas.

Dainavos policijos komisariato kriminalistai, apklausę Elektrėnų gatvės prieigose, kuriose gausu nebaigtų statybų, apleistų pastatų, besiglaudžiančius benamius, sužinojo, kad su nužudymu gali būti susiję kartais čia pasirodantys ir metalo laužą renkantys du valkatos.

Įtarimai dar labiau sustiprėjo, kai antradienį "Kauno vandenų" meistras kanalizacijos šulinyje netoli šiluminės trasos šulinio, kuriame buvo paslėptas vyro su kilpa ant kaklo lavonas, rado dar vieną lavoną.

Pradėjęs irti kūnas šulinyje ties vamzdynais buvo uždengtas raudona antklode.

A.Stačiokas ir E.Urbonas buvo sulaikyti užvakar vakare Radvilėnų plente esančiose senosiose žydų kapinėse.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys kauniečiai čia buvo išsikasę ir įsirengę žeminę, kurioje glaudėsi nuo lietaus ir šalčio.

Sučiupti benamiai iš pradžių teigė nieko nežinantys apie šuliniuose rastus lavonus, tačiau vakar E.Urbonas prabilo apie kitas dvi jam žinomas benamių kapavietes ir sutiko jas parodyti.

Vakar prieš pietus prie Draugystės gatvės 14-ojo namo iš šulinio buvo ištrauktas trečias pradėjęs irti vyro kūnas, o po pietų E.Urbonas parodė ketvirtą benamio kapavietę Žaliakalnyje prie Zoologijos sodo.

Kraupaus benamių kivirčo ir mirties priežastis buvo nesutarimai dėl teritorijų, kuriose jie šeimininkauja ir ieško pragyvenimo šaltinio.