Žuvo 11 keleivių, 7 vairuotojai, 3 pėstieji, 2 dviratininkai, 1 vadeliotojas. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis - 39 metai, penktadienį pranešė Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba.

Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai padarė 17 eismo įvykių. Juose 2 žmonės žuvo, 28 sužeisti.

Rugpjūčio 11-osios vakare Ignalinos rajone, nuo kelio Ignalina-Meironys nuvažiavo ir į medį atsitrenkė motociklas "Yamaha". Sužeidimus patyręs vairuotojas, 17-metis šio rajono gyventojas, mirė ligoninės reanimacijoje.

Rugpjūčio 12-osios pavakare Šakiuose, Šiaulių gatvėje, 20-mečio Šakių rajono gyventojo vairuojamas automobilis BMW 325 partrenkė ta pačia kryptimi važiavusį ir į kairę sukusį 64 metų dviratininką, šio rajono Valių kaimo gyventoją. Jis mirė įvykio vietoje.

Rugpjūčio 13-osios naktį Ignalinos rajono Kaniūkų kaime, 19 metų Ignalinos rajono gyventojos vairuojamas automobilis "Opel Vectra" pervažiavo ir mirtinai sužalojo kelio važiuojamojoje dalyje gulėjusį 18 metų vaikiną.

Rugpjūčio 14-ąją Plungės rajono Vilkų kaimo teritorijoje, kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė, sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis "Kia Sorento" nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu "Renault Espace", kurį vairavo 25 metų Kretingos miesto gyventojas.

Įvykio metu žuvo šeši žmonės: automobilio "Kia Sorento" 37 metų vairuotojas, šio rajono Stalgėnų kaimo gyventojas, ir kartu su juo važiavusios 31 ir 40 metų moterys.

Taip pat žuvo automobilio "Renault Espace" trys 25, 29 ir 56 metų keleivės. Sužeisti pastarojo automobilio vairuotojas ir antrojo automobilio 18 bei 38 metų keleiviai. Visi jie paguldyti į ligoninę. Sunkiausius sužeidimus patyrė 18-metis - jis dėl galvos traumos, trūkusios blužnies paguldyta į ligoninės reanimaciją.

Rugpjūčio 15-osios vakare Šilalės rajono Brokštėnų kaimo teritorijoje, į greitkelį Vilnius-Kaunas-Klaipėda įvažiavo arklio traukiamas vežimas, vadeliojamas 47 metų šio kaimo gyventojo.

Į vežimą atsitrenkė automobilis "Honda Accord", o į parkritusį arklį - du automobiliai 'Opel Astra" ir "Opel Kadett". Pastarasis automobilis dar kliudė sustojusį kitą automobilį "Mercedes-Benz". Įvykio metu sužeidimus patyręs vadeliotojas mirė Šilalės ligoninės reanimacijoje.

Taip pat nukentėjo vežime važiavusi žuvusiojo 45 metų sugyventinė, automobilį "Honda Accord" vairavęs 29 metų vyras ir su juo važiavusi 23 metų keleivė. Įvykio metu buvo apgadintos visos transporto priemonės, nugaišo arklys.

Rugpjūčio 16-osios vakare Zarasų rajone, Žiegiškių kaime, saugaus greičio nepasirinko ir kelio vingyje vairuojamo automobilio "Volkswagen Passat" nesuvaldė 35 metų Zarasų miesto gyventojas. Pirminis duomenimis, jis buvo neblaivus.

Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Žuvo 56 metų keleivė, šio rajono gyventoja. Nukentėjo ir automobilyje važiavusios 16 bei 18 metų merginos - joms paskirtas ambulatorinis gydymas. Iš įvykio vietos pasišalinęs vairuotojas tos pačios dienos vakarą sulaikytas.

Rugpjūčio 17-osios pavakare Radviliškio rajone, nuo kelio Vainiūnai-Pakiršinėlis nuvažiavo ir apvirto automobilis "Volkswagen Golf". Įvykio metu iš automobilio iškrito ir žuvo 45 metų keleivė.

Dar trys automobiliu važiavę neblaivūs 34, 39 ir 44 metų vyrai dėl sužeidimų paguldyti į ligoninę. Aiškinamasi, kuris iš vyriškių vairavo automobilį.