Operacijos metu pareigūnams taip pat įkliuvo keturi asmenys, siejami su kontrabandos gabenimu bei daugiau kaip 30 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Ketvirtadienio naktį VSAT Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardos pasieniečiai gavo informacijos iš Varėnos rinktinės kolegų, kad Šalčininkų rajono Velniaraisčio miške, esančiame prie pat valstybės sienos, pastebėtos įtartinos šviesos. Jas užfiksavo stebėjimo bokšte budėję Varėnos pasieniečiai.

Į nurodytą vietą nuvykę patruliai, miške aptiko automobilį "Audi 200". Artėdami prie jo tarnybiniu automobiliu, pasieniečiai dar spėjo pamatyti, kaip iš mašinos išlipęs vairuotojas, pasislėpė miške.

Likimo valiai palikto automobilio salone VSAT pareigūnai rado 9,7 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių "Prima Klasičeskaja" ir "Saint George Lights".

Apžiūrinėdami vietovę, pasieniečiai pastebėjo iš Velniaraisčio miško Šalčininkų link nuvažiuojantį nenustatytos markės automobilį. Apie įtartiną transporto priemonę buvo pranešta Varėnos rinktinės pasieniečiams bei Šalčininkų rajono policijai. Netrukus Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio ekipažas automobilį sulaikė.

Paaiškėjo, kad jį vairavo 23 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Kartu su juo vyko dokumentų neturėjęs jaunuolis, kuris prisistatė ten pat gyvenančiu vairuotojo bendraamžiu. Spėjama, kad būtent šio automobilio keleivis ir buvo Velniaraisčio miške rastosios "Audi 200" vairuotojas.

Kol pareigūnai tikrino sustabdytą automobilį, buvo gauta informacija, kad Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje esančio Baušių kaimo prieigose pastebėtas dar vienas įtartinas automobilis. Paaiškėjo, kad tai "Opel Vectra" markės mašina, važiuojanti Šalčininkų link. Šį automobilį VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai sulaikė vienoje miestelio gatvėje. Juo vyko du Šalčininkų ir Vilniaus rajono gyventojai.

Tuo pačiu metu kita VSAT Vilniaus rinktinės operatyvininkų grupė, kuriai talkino specialiojo pasieniečių būrio pareigūnai, Šalčininkų rajono Mikantonių kaimo prieigose aptiko ketvirtą automobilį - "Volkswagen Passat". Jame rasti 9,25 tūkst. pakelių cigarečių "Saint George" ir "Saint George Lights".

Operacijoje dalyvavę pareigūnai netrukus nustatė vietą, kur buvo slepiami neteisėtai gabenti rūkalai. Šalčininkų rajono Anuliškio kaimo prieigose, to paties pavadinimo miške, rasta dar 12,3 tūkst. pakelių cigarečių "Saint George Lights" ir "Prima Klasičeskaja".

Trys iš keturių sulaikytųjų po apklausų uždaryti į policijos areštinę, ketvirtasis - paleistas. Pasieniečiai nustatė, kad cigaretės į Lietuvą buvo atgabentos ties Velniaraisčio mišku, toje vietovėje, kur buvo pastebėtas pirmasis įtartinas automobilis.

Visi automobiliai ir kontrabandinių cigarečių krovinys - 31,25 tūkst. pakelių - laikinai saugomi VSAT Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardoje.

Dėl kontrabandos ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteism