Į Šiaulių tardymo izoliatorių atėjusi jauna moteris paprašė vienam suimtajam perduoti siuntinį. Užpildžiusi prašymą ir pateikusi asmens tapatybės kortelę 32 metų Andželina G. padavė sportinį krepšį ir du polietileno maišelius. Juose buvo įvairiausių maisto produktų, drabužių ir higienos reikmenų.

Siuntinio turinį tikrinęs prižiūrėtojas keturiose džiovintose datulėse aptiko po vieną polietileno ritinėlį. Kiekviename jų buvo maždaug po vieną gramą baltos spalvos miltelių. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas.

Keturi kilogramai datulių su „maisto papildais“ buvo skirti aštuonis kartus teistam 38 metų Aleksandrui S. Prieš savaitę Šiaulių miesto apylinkės teismas pripažino jį kaltu dėl dokumentų suklastojimo ir panaudojimo ir skyrė jam vienerių metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmę.

Stengdamiesi už grotų atsidūrusiems draugams perduoti kvaišalų, jų platintojai dažniausiai rizikuoja ne patys, o pasitelkę nepažįstamus šiauliečius, susigundžiusius lengvu uždarbiu.

Aptiktuosius miltelius bei jų kurjerę išsigabeno Šiaulių miesto 1-ojo policijos komisariato pareigūnai. Pagal susitarimą su miesto apylinkės prokuratūra, panašiais į šį atvejais ikiteisminis tyrimas pavedamas policijos tyrėjams.