Rugpjūčio 10 dieną į Šiaulių tardymo izoliatorių iš pašto buvo atgabenti siuntiniai, tarp jų – ir Andrejui J. adresuotas smulkusis paketas. Jame buvo sąsiuvinis, pora rašiklių, klijų tūbelė ir du laikraščiai.

Paketo turinį tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė laikraštis „Vakarų ekspresas“. Pasirodo, ant dviejų spalvotų nuotraukų buvo užklijuotos dvi lygiai tokios pat, iškirptos iš kito tos pačios dienos dienraščio egzemplioriaus. Šiose slėptuvėse rasta iš viso apie tris gramus baltos spalvos miltelių. Pareigūnai įtaria, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas.

Toks kvaišalų slėpimo būdas nėra naujas – ne vienos įstaigos pareigūnai yra jų aptikę po pašto ženklais, atvirutėse, žurnaluose, sąsiuviniuose.

Laikraštyje paslėptą amfetaminą turėjo atsiimti suimtasis 40 metų Andrejus J. Šis jau tris kartus teistas uostamiesčio gyventojas dabar kaltinamas vagyste (BK 178 str. 2 d.). Gegužės pradžioje Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutartimi klaipėdiečio suėmimas pratęstas dar penkiems mėnesiams.

Radinys perduotas ekspertams, dėl šio įvykio tardymo izoliatoriaus Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Jau daugiau kaip septyni mėnesiai, kai nuteistieji, atliekantys bausmę laisvės atėmimo vietose, prarado teisę gauti pašto bei perduodamus siuntinius. Tačiau šis įstatymo pakeitimas netaikomas kitai įkalinimo įstaigose esančiai asmenų kategorijai – suimtiesiems, kurie laikomi tardymo izoliatoriuose ir kuriems apkaltinamasis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo. Tokių asmenų laikymo sąlygas reglamentuoja ne Bausmių vykdymo kodeksas, kurio pakeitimo ir papildymo įstatymą Seimas priėmė praėjusių metų balandį, o Kardomojo kalinimo įstatymas.

Tačiau smulkiuosius paketus su spauda nuteistieji gali gauti ir dabar.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu, taip pat bausmę atlieka areštu nubausti vyrai. Šiuo metu įstaigoje yra daugiau kaip penki šimtai tokių asmenų.