Iš Maskvos pranešama, kad J. Bielskis šiuo metu laikomas Sankt Peterburgo tardymo izoliatoriuje.

Ketvirtadienį Generalinė prokuratūra pavedė Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybai J. Bielskį etapuoti į Lietuvą. Įtariamojo etapavimą vykdys Tarptautinė kriminalinė policija – Interpolas.

Siekiant ištirti Jonui Bielskiui skirto namų arešto sąlygų laikymosi kontrolės ir jam taikytos apsaugos nuo nusikalstamo poveikio vykdymo bei jo pasišalinimo aplinkybes, vakar Generalinė prokuratūra priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą. Sprendimas buvo priimtas išnagrinėjus Policijos departamento atlikto tarnybinio patikrinimo išvados ir kitos tyrimo medžiagos duomenis.

„Bus tiriama, ar Lietuvos policijos liudytojų ir nukentėjusiųjų apsaugos tarnybos pareigūnų veiksmuose yra piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir tarnybos pareigų neatlikimo požymių“ – teigė Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

Generalinė prokuratūra primena, kad J. Bielskis birželio 9 d. buvo sulaikytas Rusijos Federacijoje, Sankt Peterburge, po to, kai pažeisdamas namų arešto sąlygas, iš saugomo slapto buto Kaune pabėgo balandžio 19 dieną.

Nustatyta, kad jis, pasinaudojęs į jį panašaus asmens dokumentais, iškart išvyko į Rusiją ir visą šį laiką gyveno Sankt Peterburge.