Prieš porą metų Valstybės saugumo departamento, Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnų surengta sėkminga operacija prieš didelę nusikalstamą grupuotę gali baigtis skaudžia teisėsaugos nesėkme.

Lietuvos apeliacinis teismas į laisvę paleido gaujai vadovavusį, kartą jau teistą 32 metų Ivaną Arčebasovą, nors jam gresia įkalinimas net iki penkiolikos metų. Generalinė prokuratūra prieštaravo, kad sunkiu nusikaltimu kaltinamas gaujos lyderis būtų paleistas į laisvę, tačiau Apeliacinio teismo nutartis yra neskundžiama.

Viena didžiausių amfetamino ir metamfetamino laboratorijų Lietuvoje buvo demaskuota 2004 metų birželio 28 dieną. Trakų rajone, šalia Paluknio kaimo, grupė ginkluotų pareigūnų sulaikė devynis Vilniaus rajono gyventojus, kurie "dirbo" laboratorijoje ir ją saugojo.

Pas įtariamuosius buvo rasta ne tik pagamintų narkotikų, bet ir pistoletas, nupjautavamzdis šautuvas. Manoma, kad nusikaltėliai turėjo sunaikinti laboratoriją, jei būtų laiku pastebėję pareigūnus.

Gaujai vadovavęs Arčebasovas pareigūnams įkliuvo tik po poros mėnesių. Kol grupuotės nusikaltimus tyrė Generalinė prokuratūra, Policijos departamentas gaujos nariams iškėlė dar vieną bylą. Kriminalinės policijos biuro ir "Aro" pareigūnai sulaikė penkis grupuotei priklausiusius jaunuolius, kurie grasino su pareigūnais bendradarbiauti sutikusiam Dmitrijui Ješčenkai, jį terorizavo, rašo "Lietuvos žinios".