Atvažiavę aiškintis per išgertuves įvykusio mirtino buitinio konflikto aplinkybių, kriminalistai išgirdo, kad kruviną peilį, kuris buvo įsmeigtas 55 metų Janui Jankovskiui į pilvą, namo šeimininkė nuplovė, nes esą nebuvo kuo raikyti duonos.

Kai moteris suprato, kad J.Jankovskis nebegyvas, jam į rankas įkišo degančią žvakę. Taip lavoną policininkai ir rado.

Policija sulaikė nužudymu įtariamą 45 metų Henriką Ripinskį. Šiandien bus kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo ilgesniam laikui.

Dėl ko įvyko konfliktas tarp namo šeimininkės brolio H.Ripinskio ir jos sugyventinio J.Jankovskio, moteris tvirtino nežinanti – tuo metu ji kapstėsi darže. Po smūgio peiliu J.Jankovskis dar kurį laiką buvo gyvas, bet iškviesti medikai jo gyvybės nespėjo išgelbėti.

Po medikų ir ekspertų apžiūros lavonas užklotas staltiese nuo stalo.

Negyvėlis rūsyje

Geležinė gatvė jau seniai tapo sostinės kriminalistų galvos skausmu. Išskirtinis šioje gatvėje įvykdytų žmogžudysčių bruožas – visas jas pavyksta ištirti.

Prieš porą metų iš šios gatvės į ligoninę atvežtas netekęs sąmonės 38 metų vyras. Jam diagnozuotas kraujo išsiliejimas į smegenis. Medikams nelaimėlio gyvybės išgelbėti nepavyko. Netrukus žudikas buvo sulaikytas.

Kiek anksčiau lavonas buvo rastas pačioje gatvėje. Atlikę tyrimą ekspertai nustatė, kad mirtis smurtinė – vyras buvo mirtinai sumuštas. Du per išgertuves mirtinai vyrą suspardžiusius šios gatvės gyventojus policija sulaikė maždaug po mėnesio. Kraupiausias nusikaltimas Geležinėje gatvėje užregistruotas prieš dešimtmetį. Tuomet vieno namo pagalbinių patalpų rūsyje pareigūnai atkasė vyro lavoną. Negyvėlis apie metus gulėjo maždaug metrą po žeme, buvo smarkiai apiręs.

Kasinėti namo rūsyje kriminalistai ėmė po to, kai gavo informacijos, jog pataisos namuose Pravieniškėse už nužudymą bausmę atliekantis kalinys įvykdė dar vieną žmogžudystę Geležinėje gatvėje. Žmogžudys „zekas” apie tai prasitarė vienam kaliniui, o šis jį įskundė pareigūnams.

Apklausiamas kalinys prisipažino, nurodė, kur užkasė lavoną.

Naujieji namo savininkai nežinojo, kad rūsyje po žeme guli negyvėlis. Anksčiau pastatai priklausė žmogžudžio pažįstamam.

Pražudo alkoholis

Geležinėje gatvėje apstu ir nesmurtinių mirčių. Kelios valandos prieš žmogžudystę sekmadienį toje pačioje gatvėje, už kelių namų, rastas negyvas vyras. Jis pasismaugė lįsdamas pro lango orlaidę. Tame pačiame name prieš porą savaičių aptikta negyva sekmadienį mirusio vyro sugyventinė. Nuo besaikio alkoholio vartojimo mirusios moters kūnas jau buvo pradėjęs irti. Šalia lyg niekur nieko miegojo vyras.

„Geležinėje gatvėje daug niekur nedirbančių, girtuokliaujančių asmenų. Šioje gatvėje gyvenantys žmonės vienas kitą puikiai pažįsta. O kai santykiai artimesni, tai ir konfliktų dažniau pasitaiko“, – aiškino, kodėl Geležinė gatvė garsėja šiurpiais įvykiais, Vilniaus 3-iojo policijos komisariato vadovė Liucija Borusevičienė.

Anot jos, šioje gatvėje gyvenantys žmonės jaučiasi nebaudžiami.

„Ne Geležinė, o žudikų gatvė”, – kalbėjo šioje gatvėje gyvenantis Juozas. Pasak jo, nors aplinkines gatves aplanko turistai, į Geležinę gatvę jų vesti neverta. Kam šiurpinti žmones?