Pasak VSAT pranešimo, pasieniečiai stebėjo, kaip ties minėtu kaimu neleistinoje vietoje laukais į Lietuvos teritoriją įvažiavo metalo laužo prikrautas krovininis automobilis GAZ 53.

Už puskilometrio nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos atviroje vietovėje pasieniečių stabdomas automobilio vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti ir padidinęs greitį nuvažiavo į Lietuvos gilumą.

Pasieniečiai bėglį maždaug kilometrą žvyrkeliu persekiojo tarnybiniu visureigiu "Land Rover Defender".

Bandydamas sustabdyti sunkvežimį, Specialiojo pasieniečių būrio pareigūnas iš pistoleto "Sig Sauer" važiuodamas iššovė įspėjamąjį šūvį į viršų ir du šūvius į automobilio padangas. Viena kulka pataikė į galinę GAZ 53 padangą. Po šūvių bėglys sustojo.

Sulaikymo metu du automobilyje sėdėję vyrai nepakluso SPB pareigūnų reikalavimams išlipti ir pasipriešino.

Pasieniečiai panaudojo kovinės savigynos veiksmus ir specialiąsias priemones - abu vyriškiai buvo surakinti antrankiais.

Preliminariais duomenimis, automobiliu gabenta apie dvi tonas metalo laužo - įvairių laidų, radiatorių, metalo atplaišų ir kol kas nenustatytas kiekis granatsvaidžio užtaiso stabilizatorių, naudojamų jo trajektorijai reguliuoti.

Paaiškėjo, kad Vilniuje registruotai bendrovei priklausantį automobilį vairavo 35 metų Šalčininkų policijos komisariato Savivaldybių policijos policininkas J. G.

Kartu su juo važiavo Albertinos kaimo gyventojas 29 metų I. J. Pastarasis praėjusiais metais į pasieniečių akiratį buvo patekęs už kontrabandinių cigarečių gabenimą.

Sulaikytieji, automobilis ir metalo laužas saugomi Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardoje.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės operatyvininkai iškėlė baudžiamąją bylą. Vyksta tyrimas.