Pirmoji avarija pirmadienio vakare įvyko asfaltuotame miškų apaugusiame kelio Kėdainiai - Krekenava - Panevėžys 35-ajame kilometre. Neaiškiomis aplinkybėmis, susidūrus vienai uždarajai akcinei bendrovei priklausančiam mikroautobusui „Mercedes-Benz 100“ ir lengvajam automobiliui „VW Passat“, vienas žmogus žuvo ir penki buvo sužaloti. Trys iš jų sunkiai.

Taranavo mikroautobuso šoną

Iš Kėdainių Krekenavos link važiuojantis mikroautobusas trumpam stabtelėjo šalikelėje ir vėl pradėjo važiuoti. Staiga į jį trenkėsi ta pačia kryptimi iš galo važiavęs „VW Passat“, kurį vairavo devyniolikmetis panevėžietis Aurimas Briedelis. Smarkus smūgis į kairįjį mikroautobuso šoną nustūmė jį į kelio pakraštį. Pabiro langų stiklai. Po susidūrimo „VW Passat“ automobilio priekis buvo aplamdytas.

Tragiškos pasekmės

Per avariją žuvo mikroautobuse važiavęs Upytėje gyvenantis trisdešimt trejų metų Gintaras Zalumskis. Jaunas vyriškis buvo vedęs. Našlaičiais liko du mažamečiai vaikai. Kiti keleiviai greitosios pagalbos automobiliais išvežti į Panevėžio miesto ligoninę. Sužalotuosius apžiūrėję medikai jiems diagnozavo įvairias traumas.

Sunkiausiai nukentėjo keleiviai, sėdėję toje pusėje, į kurią atsitrenkė „VW Passat“. Kėdainių rajone, Vikaičių kaime, gyvenančiam trisdešimt dvejų metų Kęstučiui Povilauskui medikai diagnozavo galvos traumą, komą. Vyriškis gydomas Intensyviosios terapijos skyriuje. Jo sveikatos būklė sunki. Septyniolikmetis vilnietis Viktoras Jurevičius taip pat gydomas vaikų Intensyviosios terapijos skyriuje. Jam diagnozuota galvos trauma, koma, žaizdos kairiojoje rankoje.

Į Intensyviosios terapijos skyrių pateko ir sunkias traumas patyręs „VW Passat“ vairuotojas devyniolikmetis Aurimas Briedelis. Vairuotoją apžiūrėję medikai jam diagnozavo kairiojo šlaunikaulio bei dešiniojo riešo lūžius, galvos traumą, komą.

Gydysis namuose

Dar dvi lengvesnes traumas patyrę mikroautobuso keleiviai gydysis namuose. Pasvalio rajone, Šikšneliškių kaime, gyvenančiam Renatui Morozui medikai nustatė smegenų sukrėtimą ir kirstines žaizdas veide. Upytėje gyvenančiam dvidešimt penkerių metų Kęstučiui Kuzminskui per avariją sumuštas dubuo ir sukrėstos smegenys. Jam irgi skirtas ambulatorinis gydymas. Per avariją stipriai aplamdyti ir abu automobiliai.

Dėl šios avarijos Panevėžio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tikslinama, kas vairavo minėtus automobilius ir ar vairuotojai buvo blaivūs. Toje vietoje, kur įvyko nelaimė, kelias lygus, asfaltuotas. Pareigūnai stebisi, kad būtent šioje vietoje įvyko skaudi nelaimė. Neatmetama galimybė, jog galėjo būti viršytas greitis ar neatsargus manevravimas.

Vyrai kirto mišką

Nepatvirtintais duomenimis, iš UAB „Melda“ išnuomotu mikroautobusu vyrai grįžo namo po darbo. Žuvusiojo G.Zalumskio motinos teigimu, jos sūnus sėdėjo šalia vairuotojo. Jauni vyrai kirto mišką pas vieną Kėdainių rajono gyventojų. Tam jie iš tos pačios bendrovės, kuriai ir priklausė mikroautobusas, buvo išsinuomoję keturis medžiams pjauti pjūklus „Jonsered“.

Beveik visa kompanija, išskyrus prie jos tik vasarai prisidėjusį vilnietį V.Jurevičių, Kėdainių rajone mišką kirto nuo pat sausio mėnesio. Tame plote kirtimo darbai jau buvo baigiami, darbo dar buvo likę dviem dienoms. Vėliau vyrai planavo keltis kirsti miško į Ignalinos rajoną.

Neaiškios avarijos aplinkybės

Dar viena avarija įvyko pirmadienį likus mažiau kaip valandai iki vidurnakčio. Šį kartą jau pavažiavus 10 kilometrų už Krekenavos, kelyje Krekenava - Skėmiai - Grinkiškis. Susidūrus dviem automobiliams įvairias traumas patyrė trys jais važiavę asmenys.

Policijos pranešime rašoma, jog neaiškiomis aplinkybėmis susidūrė automobilis „Audi 80“, priklausantis panevėžietei, kurį vairavo dvidešimtmetis Marius Misevičius ir automobilis BMW, priklausantis V.Č.

Per avariją buvo sužeisti BMW važiavę asmenys. Visi jie greitosios pagalbos automobiliais atvežti į Panevėžio miesto ligoninės Priėmimo skyrių. Apžiūrėję sužeistuosius medikai jiems diagnozavo įvairius sveikatos sutrikimus ir skyrė ambulatorinį gydymą.

Po pasivažinėjimo namuose galvos sumušimą teks gydytis Pasvalio rajone, Pušalote, gyvenančiam septyniolikmečiui Donatui Mažioniui. BMW važiavusiai Krekenavos seniūnijos Pempių kaimo gyventojai penkiolikmetei Deimantei M. irgi buvo sumušta galva bei diagnozuotos kirstinės žaizdos veide. Jai taip pat skirtas namų režimas.

Per avariją nukentėjo ir septyniolikmetis „Audi 80“ keleivis Krekenavos seniūnijoje, Naujarodžių kaime, gyvenantis Gintaras Astrauskas. Medikai jam diagnozavo galvos sumušimą ir akies traumą. Sužeidimai nėra itin rimti, jaunuoliui leista gydytis ambulatoriškai.