Praėjusį šeštadienį, tikrindami į Lietuvą įvažiuojantį Šiaulių gyventojo 44-erių metų Antano Valačkos vairuojamą vilkiką "Volvo F-12", muitininkai po puspriekabės - šaldytuvo dugnu aptiko privirintą nestandartinę talpą.

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, slėptuvė galėjo būti naudojama įvairiems skysčiams vežti.

Pareigūnai minėtame bake aptiko apie 1200 litrų dyzelinio kuro, nors prieš tai vairuotojas dar spėjo muitininkams žodžiu deklaruoti nieko draudžiamo ar neteisėto nevežąs.

A. Valačkai už kontrabandą surašytas protokolas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 210 straipsnio 2 dalį.

Kontrabandinis kuras ir jo gabenimo priemonės sulaikytos. Bendra jų vertė - 77 120 litų.

Dar vieną kontrabandai gabenti skirtą slėptuvę muitininkai aptiko ankstyvą sekmadienio rytą.

Tikrindami į Lietuvą įvažiuojantį vilkiką "Kamaz 5410", pareigūnai atkreipė dėmesį į puspriekabės - refrižeratoriaus "Over Lander" grindis.

Anot pranešimo, grindyse buvo įrengta 4 kubinių metrų talpos slėptuvė, iš kurios sklido spirito kvapas, tačiau šį kartą ji buvo tuščia.

Vilkiko vairuotojas, Kauno rajono gyventojas 34-erių metų Algimantas Ruzgė nutylėjo ką nors žinojęs apie puspriekabėje įrengtą slėptuvę.

Savo raštiškame paaiškinime jis teigė iš darbdavio gavęs užduotį nuvykti į Gardiną, šalia chemijos kombinato esančioje aikštelėje prisikabinti jo laukiantį furgoną ir grįžti atgal į Lietuvą.

Neturėdami tiesioginių įkalčių dėl kontrabandos gabenimo, muitininkai paleido vairuotoją su vilkiku.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją