Nuo galingo smūgio šis automobilis kelis kartus apsisuko ir trenkėsi į iš paskos važiuojantį „VW Sharan“. Jo vairuotojo gyvybę išgelbėjo išsiskleidusios saugos pagalvės, o „Audi“ vairuotojas, 42 metų Kauno rajono gyventojas Kęstutis U., žuvo iš karto.

BMW atlėkė milžinišku greičiu, maždaug 200 km/val., kilo į kalną kaip raketa“, – nelaimės vietoje L.T. žurnalistui pasakojo „VW Sharan“ vairavęs 58 metų kaunietis Arvydas Š.

Vairavo įkaušęs

Žmogų užmušęs BMW vairuotojas 36-erių kaunietis Gediminas Šarkus automobilio nesustabdė. Nuo smūgio apgadinta mašina sustojo tik už trijų šimtų metrų nuo avarijos vietos, kai iš apdaužyto variklio išbėgo visas tepalas. Policijos pareigūnai mano, kad nelaimės kaltininkas bandė pasprukti.

BMW vairuotojas sunkiai stovėjo ant kojų. Galėjo policija jį mums atiduoti, būtume iš karto niekšą užmušę“, – girto vairuotojo sukelta tragedija piktinosi nelaimės vietoje susispietę vyrai.

G.Šarkus nuvežtas į ligoninę, tirti paimti kraujo mėginiai.

Girtieji nenukentėjo

Beprotišku greičiu skriejęs ir kraupią avariją sukėlęs BMW vairuotojas beveik nenukentėjo. Sveiki liko ir su juo važiavę du keleiviai. Jie dar mėgino aiškintis su policininkais ir medikais. Vienas jų net ėmė grasinti kraupią avariją fotografuojančiam L.T. žurnalistui tuojau pat atimsiantis ir sudaužysiantis fotoaparatą.

Pateikė savo versiją

Neblaivus prie vairo sėdęs G.Šarkus dirba stambioje statybų bendrovėje „YIT Kausta“ statybų vadovu. Tai L.T. patvirtino įmonės generalinis direktorius Antanas Butkus.

„Pas mus Gediminas dirba gana seniai, mes jį auklėjome, globojome ir išugdėme. Pastaruoju metu dėl darbo drausmės priekaištų jam neturėjome“, – L.T. teigė A.Butkus.

Sužinojęs apie pavaldinio sukeltą tragediją, verslininkas telefonu kalbėjosi su pavaldiniu. Šis neneigė, jog prieš sėsdamas prie vairo gėrė alkoholį, bet pateikė savą įvykio versiją.

„Jis sakė važiavęs kur kas lėčiau nei teigiama, o užkilus ant kalno jam kelią pastojo iš šalutinio kelio išriedėjusi „Audi“. Po įvykio G.Šarkus tikino niekur nebėgęs“, – apie pokalbį su pavaldiniu pasakojo A.Butkus.