Kaip BNS pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas viešiesiems ryšiams Giedrius Mišutis, sekmadienio naktį VSAT Varėnos rinktinės specialiosios paskirties būrio pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos, Šalčininkų rajone prie Pašalčio kaimo surengė pasalą.

Maždaug trečią valandą nakties pasieniečiai pastebėjo, kad lauko keliuku iš Baltarusijos neteisėtai valstybės sieną pervažiavo trys automobiliai - visureigis "Nissan Patrol" ir du "Audi 100 Avant".

Persekiojami pareigūnų, pažeidėjai maždaug už trijų kilometrų pasuko į proskyną, tačiau privažiavę aklakelį, padegė visus tris automobilius ir paspruko.

Pasieniečiams prisivijus, kaitriai liepsnojo automobilių salonai. Iš vieno jų ištraukta apanglėjusi radijo ryšio stotelė "Kenwood". Pasieniečių teigimu, kontrabandininkų automobiliai buvo prikrauti įvairaus dydžio - nuo limonado butelio iki 200 litrų statinės - talpų su spiritu.

Pasak G.Mišučio, manoma, kad iš viso trim automobiliais kontrabandininkai vežė maždaug 5 tonas spirito.

Iškviesti ugniagesiai iki ryto kovo su liepsnomis, tačiau iš automobilių liko tik apanglėję kėbulai, apdegė pamiškės medžiai. Iš valstybinių numerių aišku, kad automobiliai registruoti Lietuvoje. Bandoma nustatyti jų savininkus.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos iškelta baudžiamoji byla.