Per tvorą jis jau buvo spėjęs permesti nedidelį gniūžtės formos paketą su, kaip įtariama, kvaišalais. Dar vieną, mažesnį, paketėlį sulaikytasis turėjo kelnių kišenėje. Prieš pusmetį nuteistiesiems praradus galimybę gauti pašto bei perduodamus siuntinius, kitas draudžiamų daiktų „siuntimo“ būdas – permetimai per įstaigas juosiančias tvoras – gerokai suintensyvėjo. Sulaikyti svaidytojus pataisos įstaigų pareigūnams pavyksta kur kas dažniau nei anksčiau.

Penktadienį apie 11 valandą per vaizdo stebėjimo kamerą, įrengtą Stoties gatvės pusėje, Marijampolės pataisos namų pareigūnai pastebėjo įtartiną asmenį. Sustojęs netoli tvoros per ją vyriškis permetė kažkokį daiktą.

Nuskubėję į tą vietą pareigūnai sulaikė vyriškį. Išaiškėjo, jog tai buvęs jų klientas, šių metų vasarį paleistas į laisvę ir gyvenantis vienuose sostinės nakvynės namuose. Keturis kartus teistas 36 metų Sergejus J. Marijampolės pataisos namuose atliko dešimties metų laisvės atėmimo bausmę už nužudymą.

Pataisos įstaigos gamybinės zonos teritorijoje, ant realizacijos sandėlių stogo, buvo rastas sniego gniūžtės pavidalo paketas, apsuktas lipnia juosta. Jo viduje buvo dar du mažesni polietileno paketėliai su rusvos spalvos milteliais ir žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga bei keletas varžtų ir veržlių – dėl svorio, kad toliau skrietų. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas ir narkotinė medžiaga – džiovintos kanapės ir jų dalys. Rasta maždaug po dešimt gramų kvaišalų.

Pasiteiravus, ar vyriškis neturįs daugiau panašių daiktų, Sergejus J. iš kelnių kišenės išsitraukė mažą paketėlį su žalios spalvos medžiaga – manoma, taip pat vadinamąja „žole“.

Sulaikytasis kvaišalų mėtytojas perduotas Marijampolės policijos komisariato pareigūnams, kurie dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo (BK 260 str. 1 d.) pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Per dvi pastarąsias dienas šių pataisos namų pareigūnai sulaiko jau antrą draudžiamų daiktų svaidytoją. Ketvirtadienį taip pat Stoties gatvėje buvo sučiuptas kretingiškis 23 metų Tomas Jonkus. Rastas ir per tvorą į įstaigos teritoriją jo permestas paketas, kuriame buvo mobiliojo ryšio telefonas „Motorola“ bei kroviklis. Vyriškis perduotas Marijampolės policijai, jam gresia administracinė bauda – nuo šimto iki dviejų šimtų penkiasdešimt litų.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1100 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.