30-metis turkas netiesiogiai kreipėsi į Graikijos premjerą Kyriaką Mitsotakį, ragindamas pasisaugoti kaimynų iš priešingo Egėjo jūros kranto.

„Noriu, kad visi pasaulio lyderiai, visos NATO šalys imtųsi veiksmų prieš R. T. Erdoganą. Noriu, kad tai padarytų K. Mitsotakis. Suprantu, kad tarpvalstybiniai santykiai yra labai svarbūs, bet R. T. Erdoganas vieną dieną puls Graikiją“, – pareiškė E. Kanteris-Freedomas.

Tiek Graikija, tiek Turkija jau daugiau nei pusę amžiaus priklauso NATO blokui, į kurį ir įstojo kartu 1952-aisiais.

E. Kanteris-Freedomas jau ne vienerius metus aštriai kritikuoja savo šalies vyriausybę dėl žmogaus teisių pažeidimų. Tėvynėje jis yra įtrauktas į ieškomų teroristų sąrašą, už informaciją, galinčią padėti sulaikyti krepšininką, pažadėta 10 mln. Turkijos lirų (apie 500 tūkst. JAV dolerių) premija.

Nuo 2021 metų E. Kanteris-Freedomas yra ne vieną dabartinės Turkijos valdžios priešininką priglobusios JAV pilietis.

„Man dažnai paskambina iš FTB, iš JAV vyriausybės, įspėja, kad mane medžios profesionalūs galvažudžiai, mafija, karteliai. Jeigu tik ketinu kur nors eiti, turiu informuoti FTB. Žinoma, bijau dėl savo gyvybės. Kasryt nubudus pasižiūriu į telefoną ir randu ten šimtus grasinimų“, – savo dabartinį gyvenimą apibūdino E. Kanteris-Freedomas.

NBA jis nebežaidžia nuo praėjusio sezono vidurio – anot paties aukštaūgio, nepatogiu tapo dėl Kinijai išsakytos kritikos. Nuo to laiko E. Kanteris-Freedomas įsitraukė į žmogaus teisių aktyvistų veiklas, praėjusį lapkritį lankėsi ir Lietuvoje.

Tuomet buvęs Jutos „Jazz“, Oklahomos „Thunder“, Niujorko „Knicks“, Portlando „Trail Blazers“ ir Bostono „Celtics“ atstovas užsuko į Delfi redakciją ir davė išskirtinį interviu, kuriame plačiau papasakojo apie savo asmeninę kovą su Turkijos prezidentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją