Įtampa afrikiečių komandoje pratrūko po pirmadienio rungtynių su Serbija, kurios buvo pralaimėtos 68:81.

Serbų žurnalistams kalbinant tautietes bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje, interviu teko pertraukti dėl greta pasigirdusių riksmų ir šurmulio: viena kitai į atlapus kibo dvi Malio ekipos krepšininkės.

Susimušė tėvynės klubuose rungtyniaujančios puolėjos: 23-ejų S. Kourouma ir 17-metė K. Dabou, kurias puolė skirti kitos malietės.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pradėjo šio garbės nedarančio įvykio tyrimą ir žada bausti kaltininkes.

Praėjus dienai po incidento jį pakomentavo S. Kourouma.

„Buvome susinervinusios dėl pralaimėjimo, norėtume atsiprašyti FIBA ir viso krepšinio pasaulio. Apgailestaujame dėl vaizdų, kurie pateko į socialinius tinklus – mes to tikrai nenorėjome“, – pareiškė krepšininkė.

Nepaisant sukelto skandalo, antradienį abi peštukės žaidė paskutinėse grupių etapo rungtynėse su Kanada, kurias Malis pralaimėjo 65:88. S. Kourouma pelnė 9, K. Dabou – 6 taškus.

„Jos abi yra svarbios mūsų komandos žaidėjos. Kad ir koks liūdnas buvo šis incidentas, jos tiesiog norėjo žaisti krepšinį ir pasirodyti geriau nei pirma“, – komentavo rinktinės treneris iš Ispanijos Joaquinas Brizuela.

Jo auklėtinės čempionatą baigė pralaimėjusios visus penkis susitikimus ir B grupėje likusios paskutinės šeštos.

Malio apskritai neturėjo būti pirmenybėse – šios šalies rinktinė pakviesta vietoje Nigerijos, kuri atsisakė teisės dalyvauti turnyre dėl „administracinių sunkumų šalyje“.

Kartu su Maliu po pirmo etapo iš kovos pasitraukė Japonija (1/4), o A grupės barjero neįveikė Pietų Korėja (1/4) bei Bosnija ir Hercegovina (0/5).

Pasirodymą tęsiančias ekipas antradienį į ketvirtfinalio poras suskirstė burtai. Pirmąsias dvi vietas grupėse užėmusios komandos sudarė vieną krepšelį, likusios – kitą.

Titulą ginančios amerikietės ketvirtadienį dėl vietos stipriausių ketverte grumsis su Europos čempionėmis serbėmis, planetos vicečempionės australės – su Belgija, Prancūzija stos prieš Kiniją, o Kanada – prieš Puerto Riką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją