Įgūdžiais krepšinio aikštėje R. Kadyrovas negali pasigirti: dauguma jo metimų skriejo toli nuo krepšio.

Galiausiai į lanką pataikęs R. Kadyrovas koja nuspyrė kamuolį į salės palubes. Nepaisant netaiklių metimų, jis susilaukė entuziastingų salėje buvusių žiūrovų plojimų.

Neaišku, kada nufilmuotas socialiniuose tinkluose pasirodęs komiškas įrašas. Tiksliai nežinoma, ar R. Kadyrovas nuo vasario pabaigos buvo asmeniškai apsilankęs Ukrainoje su jam lojaliais čečėnų daliniais, kaip tvirtina jis pats.

R. Kadyrovas taip pat mėgsta pasigirti fantastiška vieno iš savo sūnų bokso karjera. Namuose nenugalimas 14-metis Adamas vienoje iš paskutinių kovų ringe buvo paskelbtas laimėjęs nokautu, nors varžovas net nesusiprato nugriūti ant žemės.

Kontroversiškoje dvikovoje jaunieji boksininkai įsibėgėjo antrajame raunde, kai ėmė atvirai keistis smūgiais. Iš įrašo matyti, kad A. Kadyrovo varžovas irgi vaišino diktatoriaus sūnų stipriais smūgiais į galvą.

Tačiau tuomet netikėtai dvikovą nutraukė teisėjas, nusprendęs „paskaičiuoti“ Adamo oponentui nokdauno sekundes. Netrukus A. Kadyrovas buvo paskelbtas nugalėtoju, nes jo varžovo stovykla metė į ringą rankšluostį ir priėmė pralaimėjimą techniniu nokautu.

Tai patvirtindamas ringo teisėjas iškėlė nenugalimojo Adamo ranką į viršų.

Tai ne pirmas kartas, kai mišriais kovos menais ir boksu besižavintis Čečėnijos vadovas kišasi į sportą.

Australijos boksininkas ir MMA kovotojas Lucas Browne'as „Sporting News“ pasidalijo įspūdžiais, kai atvyko pasitreniruoti į Čečėniją priėmęs R. Kadyrovo kvietimą.

Pastarasis tuomet nusprendė pats išmėginti jėgas su L. Browne'u.

„Jis buvo tarsi didelis vaikas, – R. Kadyrovą apibūdino australas. – Viskas, ką jis padarydavo, sulaukdavo aplinkinių susižavėjimo: „Taip, tai geriausia, ką iki šiol esame matę“. Mes po visko nusifotografavome bendrai nuotraukai, o tuomet jis netikėtai kumščiu smogė man į pilvą. Aš nebuvau pasiruošęs. Smūgis buvo stiprus, aš buvau šokiruotas, nežinojau, ką daryti. Vėliau paklausiau apsaugininko, jei būčiau atsakęs panašiai, kas būtų nutikę? Jis neslėpdamas teigė, kad būtų mane nušovęs“.

Daugybė nevyriausybinių organizacijų R. Kadyrovą kaltina rimtais žmogaus teisių pažeidimais. 45-erių vyras turi šešis sūnus (du iš jų buvo įvaikinti) ir šešias dukras. Nors Rusijoje poligamija ir yra nelegali, Čečėnijos lyderis turi tris žmonas.

Čečėnijai R. Kadyrovas vadovauja nuo 2007 metų, o per tą laiką organizavo ne vieną prieš homoseksualus nukreiptą valymą ir pasisakė už viešojo moterų gyvenimo ribojimus. Jis taip pat kaltinamas davęs nurodymų pagrobti, kankinti ir žudyti oponentus, žurnalistus bei kritikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)