Praėjusią savaitę Ispanijoje nemažai atgarsių susilaukė 48-erių ispano juokelis, kuriame jis per dantį patraukė vyriausiąjį šalies epidemiologą, kovos su koronavirusu priešakinėse linijose buvusį ir esantį daktarą Fernando Simoną.

Vyresniojo Madrido „Real“ kapitono Felipes Reyeso brolio sarkazmo susilaukė neva netikslios daktaro F. Simono prognozės, susijusios su koronaviruso plitimu ir pasekmėmis.

Pandemijos pradžioje daktaras galimo epidemijos masto neįvertino ir ne sykį keitė savo prognozes (tai jas išpūsdamas, tai sumažindamas) vertindamas padėtį šalyje ir pasaulyje, todėl neretai sulaukia įvairios kritikos.

Šmaikštaudamas A. Reyesas į savo juokelį įpynė ir lietuvišką akcentą – sumodeliavo situaciją, į kurią įtraukė Arvydą Sabonį. Tiksliau tariant, vos gimusį A. Sabonį ir jo mamą.

„Šį anekdotą man papasakojo A. Sabonio mama. Ligoninėje, naujagimių palatoje , apdovanotas nomenklatūrinis ginekologas Fernandas Simonas išsakė savo prognozę šiai neseniai pagimdžiusiai moteriai: „Ponia, man labai gaila, bet turiu informuoti, jog jūsų sūnus geriausiu atveju užaugs iki 160 cm ūgio“, – „Twitter“ socialiniame tinkle parašė A. Reyesas, o ši jo žinutė sulaukė didelio ne tik socialinio tinklo vartotojų, bet ir Ispanijos žiniasklaidos dėmesio.

Kaip žinia, A. Sabonis užaugo iki 221 cm ūgio.


Vien tik juokeliu apie A. Sabonį A. Reyesas neapsiribojo. Traukdamas per dantį, F. Simoną jis palygino ir su Prancūzijos imperatoriaus Napoleono maršalu, 1812-aisiais prieš invaziją į Rusiją pateikusiu prognozę, neva kampanijos metu prancūzų kariuomenė patirs minimalius nuostolius ir be vargo užkariaus savo priešų žemes.

Kaip žinia, Napoleonas sugebėjo užimti rusų sąmoningai paliktą Maskvą, tačiau iš esmės kampanijoje patyrė visišką fiasko ir buvo priverstas bėgti.

A. Reyesas šiuo metu yra Ispanijos profesionalių krepšininkų asociacijos prezidentas. Savo karjeros metais jis buvo gana neparankus varžovas savo paties paminėtai Lietuvos krepšinio legendai A. Saboniui.

1999-aisiais būtent A. Reyesas stipriai prisidėjo prie Sabo sustabdymo, pasibaigusio tuomet itin pajėgios Lietuvos rinktinės pralaimėjimu Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje Ispanijos krepšininkams.

Primename, kad Ispanija tapo viena iš labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių šalių Europoje. Nuo viruso plitimo pradžios šioje šalyje užsikrėtė beveik 250 tūkst. žmonių. Mirusiųjų skaičius Ispanijoje yra perkopęs 28 tūkst.

Iš viso pasaulyje nuo COVID-19 mirė daugiau nei pusė milijono asmenų, užsikrėtusiųjų skaičius savaitgalį padidėjo iki 10 075 111. vien Jungtinėse Valstijose patvirtinta daugiau kaip 2,5 mln. užsikrėtimo atvejų, o Brazilijoje – daugiau kaip 1,3 milijono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)