T. Walkupas baigė „Deer Park“ vidurinę mokyklą Teksaso valstijoje, kurioje, žinoma, žaidė ir krepšinio komandoje. Kalbėdamas apie mokyklą žalgirietis išskyrė tris žodžius, kurie šauna į galvą prisiminus mokyklos laikus.

„Draugystė“ – dar nuo mokyklos laiku turiu labai daug draugų, „nuobodu“ – pamokose man būdavo žiauriai nuobodu, „linksma“ – žaisti krepšinį mokykloje buvo vienas malonumas. Iki šiol palaikau ryšį su savo buvusiais komandos draugais“, – aiškino amerikietis.

„Deer Park“ mokyklos krepšinio komandoje T.Walkupas greitai užsirekomendavo kaip neabejotinas lyderis. Tiesa, krepšininkui teko įveikti nelengvą kelią – žaidėją vargino kelio ir pėdos traumos, todėl, išskirdamas ryškiausią prisiminimą, gynėjas paminėjo vieną iš kojos traumos momentų.

„Labiausiai įsiminė momentas, kuomet susilaužiau pėdos kaulą. Tai pirmas dalykas, prisiminus savo karjerą mokyklos komandoje, – teigė T.Walkupas. – Juokinga, kai pagalvoji, kaip tokie įvykiai paveikia visa tavo gyvenimą. Galbūt, jeigu ne ta trauma, manęs nebūtų čia. Visi dalykai išsisprendė. Tuomet man atrodė, jog patirta trauma – visiška tragedija.“

Nepaisant to, jog aktyviai užsiėmė krepšiniu, T.Walkupas buvo pažangus moksleivis ir mokėsi tik gerais pažymiais.

„Buvau tikras dešimtukininkas. Mūsų mama nuolat prižiūrėjo, kad neapleistume mokslų bei žiūrėjo, kad nenueitume klystkeliais“, – kalbėjo krepšininkas.

Teksaso valstijoje esančioje T.Walkupo mokykloje mokėsi ir vyresnieji žaidėjo broliai, todėl amerikiečio šeimą gerai pažinojo mokyklos vadovybė. Anot žaidėjo, tai įpareigojo krepšininką nekrėsti ir papildomų šunybių.

„Visi direktoriai pažinojo mano vyresnius brolius, pažinojo mano tėvus, todėl, jeigu patekdavau į direktoriaus kabinetą, apie tai iškart sužinodavo visa mano šeima. Stengiausi išvengti bėdų. Žinoma, buvo keli kartai, kai problemų išvengti nepavyko“, – teigė T.Walkupas.

Pokalbio pabaigoje žalgirietis patikino – mokykla išmokė jį bendrauti su kitais ir susirasti draugų, su kuriais iki šiol palaiko puikius santykius.

„Tikriausiai išmokau, kaip kurti santykius su kitais. Iki šiol artimai bendrauju su keliais mokyklos laikų draugais. Manau, kad tai ypatingas ryšys, kurį ne daug kas turi. Nešioju jį širdyje“, – pasakojo T.Walkupas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)