Tai buvo atsakas į praėjusio amžiaus pabaigos istoriją: 1993 metais protestuodamas dėl teisėjavimo Graikijos pirmenybių finalo serijoje „Panathinaikos“ neatvyko į principinių priešininkų teritoriją.

Tuomet titulas Pirėjo klubui atiteko be paskutinės kovos. Tačiau „Olympiakos“ nusprendė dar labiau paerzinti konkurentus: vietoje finalo rungtynių surengė draugišką mačą, kurio metu publikai pasirodymus demonstravo ir cirko atlikėjai, ir striptizo šokėjos.

Šokėjos 1993 metų Graikijos čempionato finale

Būtent šį įžeidimą prisiminė D. Giannakopoulas, „grąžinęs“ iš mūšio lauko pasitraukusiam „Olympiakos“ kelnaites.

Vėliau ekstravagantišku elgesiu pagarsėjęs „Panathinaikos“ savininkas pakomentavo savo poelgį.

„Manau, mano žinutė buvo pernelyg sureikšminta ir išpūsta. Norėčiau atsiprašyti viso krepšinio pasaulio, išskyrus „Olympiakos“. Tai tebuvo humoras. Jeigu šis veiksmas buvo toks jau blogas, tuomet priimsiu visas pasekmes“, – kalbėjo D. Giannakopoulas.

Primename, kad trečiadienį Atėnų OAKA arenoje vykęs pusfinalio mačas baigėsi sulig ilgąja pertrauka. Davido Blatto auklėtiniai nusprendė netęsti rungtynių protestuodami prieš arbitrus ir pasiliko rūbinėje. Skelbiama, kad Pirėjo komandos pasipiktinimą sukėlė teisėjavimas mačo metu – jau per pirmas 28 sek. „Olympiakos“ krepšininkai buvo nubausti trimis asmeninėmis pražangomis.

Sužaidus 20 min. „Panathinaikos“ krepšininkai pirmavo 40:25, o arenoje visą laiką vyravo itin karšta atmosfera.

Pagal FIBA taisykles, Luko Lekavičiaus atstovaujamai ekipai turėtų būti įskaityta pergalė 20:0. O „Olympiakos“ klubui, kurio trenerių štabe dirba Kęstutis Kemzūra, gresia ir papildomos sankcijos – dėl nutrauktų rungtynių Pirėjo komanda gali netekti taškų Graikijos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)