Broliams Lavrinovičiams – jau 39-eri, tačiau sportbačių ant vinies jie dar nekabina. Aukščiausi pasaulio dvyniai karjerą tęsia Prienų „Skycop“ komandoje, treniruojami Virginijaus Šeškaus, praėjusį sezoną turėjusio daug vargo su kitais broliais – LaMelo ir LiAngelo bei jų tėvu LaVaru.

„Dabar daugiau pinigų gauname maistu, lašiniais, – apie savo dabartinį uždarbį juokdamasis kalbėjo Kšyštofas. – Kodėl nebaigiame karjeros? Pasižiūri, kad brolis dar žaidžia, ir jauti, jog ir pats dar nori. Pinigai mums tikrai ne pirmoje vietoje. Dabar iš šito žaidimo jaučiame malonumą.“

Paprašyti apibūdinti trenerį V. Šeškų, broliai šypsojosi.

„Treneris labai reiklus, kai tiki pergale – labai garsiai rėkia. Nusiramina tik tada, kai nusivilia ir supranta, kad nieko pakeisti nebegali. Supranta, kad grybukai ir nėra ko čia rėkt. Šiaip jau labai reiklus treneris, bet retkarčiais reikii jį raminti, – pasakojo Darjušas. – Pernai Ballų istorijos net stengėmės nesekti, nes buvo gaila žiūrėti. Ne pati maloniausia situacija, kai atrodo tu vadovauji komandai, o iš tikrųjų nevadovauji.“

„Nei žuvis, nei mėsa“, – pridūrė publiką, vedėją, ir brolį prajuokinęs Kšyštofas.

„Apie pernykštę situaciją teko kalbėti su žaidėjais. Sakė, kad atmosfera buvo nekokia. Bet apskritai nemanau, kad įvyko kažkas labai blogo Lietuvos krepšiniui. Jie išgarsino tuos pačius Prienus, Lietuvą, apie krepšinį daug kalbėta“, – apie pernykštį Ballų eksperimentą Lietuvoje kalbėjo Darjušas.

Kšištofas Lavrinovičius

Paklausti, ką planuoja veikti baigę profesionalų karjerą, broliai prakalbo apie naują Holivudo projektą, kuriame filmuojasi ir filmuosis.

„Matosi, kad karjeros pabaiga ne už kalnų, todėl bandome kita veikla užsiimti. Apie mus Holivudas kuria. Ką kuria? Viską. Pradžioje yra toks etapas – pristatyti mus. Trumpas dokumentinis filmas apie praeitį, dabartį, sportą, krepšinį, mūsų pliusus ir minusus. O eigoje jau žiūrėsime, kas iš to išeis, nenorime visko pristatyti. Pirmas mūsų žingsnis, „Lav Twins“ vardas. Bandome jį išpopuliarinti visuomenėje“, – pasakojo Darjušas, kartu su savo broliu laidoje vilkėjęs naujuosius „Lav Twins“ marškinėlius.

Paklausti, kodėl nešioja dideles, ant pilvo tvirtinamas pinigines, broliai pasijuokė iš savo įpročio.

„Tas pinigines jau nešiojame apie 15 metų. Kai pradėjom krepšinį žaist – juk anksčiau grynais mokėdavome – nebuvo kur dėti pinigų. O dabar tinka ir telefonams, ir raktams. Kas rūko, gali dėtis cigaretes“, – kalbėjo Darjušas.

Anot jo, jis pats dažnai sureaguoja į krepinį „Kšyštofai“, o brolis reaguoja, kai išgirsta šūksnį „Darjušai“.

„Mes reaguojam vienodai, juk mus dažnai painioja. Ar mes Kšyštofas, ar Darjušas – atsisukame dviese. Kai treneris rėkia Kšyštofai, grįžk į gynybą, bėgame dviese“, – juokėsi Darjušas.

Pokalbyje su A. Tapinu broliai taip pat papasakojo apie savo santykius šeimoje, griežčiausius karjeros trenerius, žygį į politiką su Vladimiru Romanovu ir nenuolaidžiaujančius „Skycop“ jaunuolius.

Laidos pabaigoje paprašytas pristatyti ir parekomenduoti mėgstamiausią knygą, Darjušas sukėlė tikrą publikos juoko pliūpsnį.

„Balys Sruoga – „Dievai miško“, ar „Miškų dievai“? Jau seniai skaičiau“, – lietuviškos literatūros šedevro pavadinimą primiršo vienas iš brolių dvynių.

Plačiau – išsamiame ir nuotaikingame „Laikykitės ten“ interviu su broliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)