„Kas bachūras, kas bachūras? Paulius Jankūnas!“ – skambėjo naujas šlageris „Žalgirio“ rūbinėje.

Kapitonas ir visa „Žalgirio“ komanda, į Eurolygos finalo ketvertą iškopusi po 19 metų pertraukos, finišavo trečioje vietoje. Paskutinėje dvikovoje Belgrade Lietuvos čempionai iš pradžių susikrovė 24 taškų persvarą, paskui beveik visą ją išbarstė, ir galiausiai rezultatu 79:77 įveikė CSKA.

„Žinote tą mūsų savybę – jei gerai pradedame, blogai baigiame. Tokie esame. Pabaiga buvo tokia, kad ne tik nervų, bet ir riebalų ląstelių daug sudegė“, – rūbinėje šypsojosi P. Jankūnas.

Anot jo, didelių kalbų iškart po rungtynių nerėžė niekas.

„Tik Songaila informavo, kur laukia paruošti stalai“, – pridėjo puolėjas, bergždžiai bandęs nuvyti šalin jo interviu panorusį nufilmuoti Brandoną Daviesą.

Pastarasis savo komentarą pradėjo lietuviškai, bet greitai užsikirto ir tęsti nebesiryžo – amerikietis prisipažino daugiausiai išmokęs tokių žodžių, kurių į eterį geriau nepaleisti. Bet pažadėjo pasistengti papildyti žodyną kitais metais – B. Daviesas dar prieš lemiamas kovas Eurolygoje pratęsė sutartį su „Žalgiriu“.

Tuo metu Artūras Milaknis Kauno klubui piešė šviesią ateitį.

„Auga jaunimas, finansai tvarkosi, atsiranda rėmėjų. Galėtų visa Europos Sąjunga susimesti ir paremti, juk Graikiją tai rėmė“, – naują idėją „pagimdė“ snaiperis.

Gynėjas nusiskundė tik tuo, jog Eurolygos sezonas pralėkė pernelyg greitai. Tai jau pakišo mintį P. Jankūnui, kuris ruošėsi kreiptis į Belgrade oficialiai veiklą pradėjusią Eurolygos žaidėjų asociaciją, vadovaujamą buvusio krepšininko iš Slovėnijos Boštjano Nachbaro.

„Gal per daug sportuojame, kad laikas taip bėga? Suderinsime su Boštjanu tokius reglamentus, kad sportuoti visai nebereikėtų, ir bus gerai. Aišku, jeigu tik LKL nepadarys šešių ratų“, – šmaikštavo P. Jankūnas.

Jo ir A. Milaknio abipusės replikos galiausiai klaidžiais keliais atvedė prie lažybų. Krepšininkai sukirto rankomis dėl to, kas po savaitės laimės UEFA Čempionų lygos finalą: P. Jankūnas lažinosi už Madrido „Real“, A. Milaknis pareiškė tikintis anglų „Liverpool“.

Žodis – ne žvirblis: jei po vakarėlio Belgrade žalgiriečiai netyčia pamirštų savo lažybas, jiems padės ši filmuota medžiaga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)