Kad verslininkas ir europarlamentaras, buvęs garsus pokerio žaidėjas A. Guoga perima „Lietuvos ryto“ kontrolę ir tampa nauju ir stambiausiu klubo dalininku, pirmadienio vakarą paskelbė Krepšinis.lt.

Netrukus šią informaciją patvirtino ir pats „Lietuvos ryto“ klubas – A. Guoga tapo nauju ir stambiausiu klubo dalininku, perėmęs dalininko teises iš advokato Sigito Židonio ir klubo darbuotojo Remigijaus Kazilionio, „Lietuvos ryto“ prezidento Gedvydo Vainausko patikėtinių.

Pirmadienio vakarą A. Guoga apsilankė Edmundo Jakilaičio vedamoje LRT laidoje „Dėmesio centre“. Vienas iš verslininkui nuskambėjusių klausimų – ar bus keičiamas klubo pavadinimas?

A. Guogos atsakymas buvo labai miglotas.

„Asmeniškai pasitaręs su kitais, aš esu linkęs keisti pavadinimą ateityje, tačiau kol kas liks tas pats. Tačiau gali būti visko. Reikia leisti žmonėms siūlyti. Aš negaliu per naktį nuspręsti ar čia bus „vilkas“ ar kažkas kitas“, – dėstė 43-ejų vyras, savo pasisakyme ne kartą pabrėžęs, kad klubas bus atviras visiems prie jo vystymosi ir pasiekimų norintiems prisidėti vilniečiams.

Tuo metu pats „Lietuvos ryto“ klubas išplatino kitokio turinio pranešimą, kuriame teigiama, kad naujasis dalininkas A. Guoga įsipareigojo nekeisti pavadinimo.

Nepaisant to, internautams tai netrukdė ir netrukdo socialiniuose tinkluose ir naujienų portaluose pateikti daugybę alternatyvių klubo pavadinimo variantų – juk bent jau iš pirmo žvilgsnio jokio tiesioginio ryšio tarp naujojo savininko ir Gedvydo Vainausko imperija laikomos „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės nebelieka, o pats A. Guoga jau pirmame viešame savo pasisakyme paprašė žmonių siūlyti.

Antanas Guoga prie pokerio stalo

Populiariausias siūlomas variantas – sugrąžinti legendinį „Statybos“ pavadinimą. Juk būtent taip ilgus metus komanda vadinosi iki tol, kol XX a. paskutinio dešimtmečio pabaigoje buvo pervadinta „Lietuvos rytu“. Kai kurie pavadinimą „Statyba“ ironiškai sieja ir su statymais prie pokerio stalo ar internetinėmis lažybomis – juk būtent lažybomis užsiėmė 2009-aisiais A. Guogos įkurta bendrovė „TonyBet“ (tiesa, šį verslą A. Guoga jau yra pardavęs, o kontoros pavadinimas – pakeistas).

Netrūksta ir variantų, siejančių klubo pavadinimą su A. Guogos pravarde Tony G, kurią šis turi nuo pokerio žaidimo laikų.

„Tony Statybos“, „Tony Money“, „Tony Balls“ – siūlo internautai.

Dar viena siūlomų pavadinimų serija susijusi su kortomis ar pokerio kombinacijomis – „Black Jack“, „Vilniaus tūzai“, „Čirvų tūzai“, „Vilniaus šuleriai“ ar „Vilniaus džokeris“.

Vienas šmaikštesnių komentatorių „Lietuvos rytą“ pasiūlė pervadinti „Vilniaus pokeriu“ – tai tarsi tiesioginė aliuzija ir į A. Guogos lošėjo karjerą, ir į garsų tokio paties pavadinimo Ričardo Gavelio romaną.

Būta ir visiškai kitokio tipo pasiūlymų. Pavyzdžiui, komandą neutraliai pervadinti „BC Vilnius“ arba Vilniaus „BC Vytis“. Feisbuko grupėje „Užkalti Halės langai“ nuskambėjo pasiūlymas komandą pavadinti „Geležiniu Vilku“.

Kad klube įvyko permainos, pasidžiaugė ir aktyviausių sostinės komandos sirgalių grupė „B tribūna“. Tiesa, pastarieji feisbuke išreiškė viltį, jog komandos pavadinimas nebus keičiamas.

Verta prisiminti, kad „B tribūna“ sezono pabaigoje boikotavo LKL finalo mažąją seriją, kurioje žaidė „Lietuvos rytas“ – tokiu būdu vilniečiai reikalavo permainų klubo vadovybėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)