Penktadienio rytą amerikiečiai jau ne pirmą kartą nemaloniai nustebino savo geografijos žiniomis. „Yahoo Sports“, naudodami „NBC Sports“ duomenų bazę, klaidingai parašė, kad Vilniuje gimęs Mindaugas Kuzminskas yra iš... Jugoslavijos. Tai pastebėjo ir DELFI pranešė Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas Tadas Vizgirda.

Yahoo Sports/NBC Sports klaida dėl Mindaugo Kuzminsko tėvynės
Yahoo Sports/NBC Sports klaida dėl Mindaugo Kuzminsko tėvynės (Yahoo Sports/NBC Sports nuotr.)

Tačiau su tokia klaida M. Kuzminskas susidūrė jau ne pirmą kartą, nors dvejų metų ir 6 mln. JAV dolerių sutartį su „Knicks“ pasirašė jau prieš daugiau nei tris mėnesius. Bet vos tik sukirtus rankomis su NBA klubo, 205 cm ūgio vilnietį pasiekė nemaloni informacija.

Oficialios NBA svetainės „Knicks“ puslapyje komandos sudėtyje prie M. Kuzminsko buvo nurodyta, kad jis – iš Sovietų Sąjungos. Jei dėl šio fakto dar galima būtų ginčytis, nes Kūzia iš tiesų gimė 1989 metų spalio 19 dieną, kai šis darinys dar gyvavo, tai didžiausią nuostabą kelia tai, kad informacijos eilutėje prie prierašo, kur krepšininkas žaidė anksčiau, t. y. prieš NBA, buvo skelbiama, kad tai – taip pat Sovietų Sąjunga.

Visgi neilgus trukus ši klaidinga ir ne itin smagi informacija buvo ištaisyta.

Tačiau tokių atvejų yra būta ir daugiau: 2016 metų pradžioje sporto interneto svetainė „Yahoo Sports“ Hjustono „Rockets“ krepšininko Donato Motiejūno aprašyme taip pat nurodė, kad šis gimė SSRS.

„Kaunas, SSRS“ kaip D. Motiejūno gimimo vieta buvo parodyta ir per NBA rungtynių transliaciją. Tačiau šias klaidas greitai ištaisyti tąkart padėjo Lietuvos ambasadorius JAV Rolandas Kriščiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)