„Kad patikslinčiau laiką, noriu konstatuoti, kad šita nuotrauka buvo padaryta prabėgus 15 dienų po mūsų atvykimo į Rio de Žaneirą. Jos darymo metu mes jau buvome praleidę 5 dienas be jokio tvarkymo – kambarinės darbo nusprendėme atsisakyti po to, kai iš kambario tiesiog dingo keletas smulkmenų. Taip, buvome netvarkingi, o kambarys buvo tikrai mažas. Visa laimė, kad nuotraukoje nesimato to, kas darėsi po lovomis – ten purvo buvo daugiausia“, – savo olimpiniame dienoraštyje rašo NBA žvaigždė.

„Mama, atleisk už betvarkę. Tu atlikai didžiulį darbą mane auklėdama, kalbėdama apie tvarkos svarbą. Tai tiesiog buvo klaida, kuri niekada nebepasikartos“, – greta nuotraukos, kurioje jis ir A. Nocioni įamžinti gulintys savo lovose, ironizuoja argentinietis.

Manu užsiminė ir apie ne pačią maloniausią parazitų kaimynystę kaimelio kambariuose, tačiau konstatuoja faktą, kad nė vienas iš gyvių žaidynių metu nebuvo nuskriaustas.

„Nė vienas iš tarakonų per visą olimpinį ciklą nebuvo nuskriaustas. Tiesą sakant, išmokome su jais sugyventi kaimynystėje“, – tvarką Rio de Žaneiro olimpiniame kaimelyje apibūdina argentinietis ir pateikia išsamų aprašymą, kokius daiktus galima išvysti šioje istorija tapsiančioje nuotraukoje.

M. Ginobili kambario gidas

A – Išmanieji telefonai. Šiais laikais tiesiog neišvengiama kompanija ir visi žino, kas tai yra. Organizacija kiekvienam atletui įteikė po „Samsung Olympic Games S7 Limited Edition“ telefoną, jais naudojosi praktiškai visi.

B – Kambarys gali skendėti purve, tačiau turi kvepėti gerai. Rankinis kvepalų buteliukas, eliminuojantis nepageidaujamus kvapelius. Visuomet būtinas!

C – Andreso akiniai, padėti lėkštelėje ant kriaušės ir banano. Neturėjome daug erdvės, todėl pradėjome išnaudoti kiekvieną kambario kertelę ir pačias netikėčiausias vieteles.

D – Nešiojamas baterijų kroviklis. Kaip įprasta – daug energijos išeikvojimo, tačiau lizdų krovikliams trūksta. Ir tai visada yra geriausias variantas.

E – OFF! Prieš atvykdami į Rio visi gavome specialius purškalus, neva saugančius nuo „Zika“ viruso. Šio buteliuko nepajudinome iš vietos nė sykio, kadangi per dvi savaites taip ir nepamatėme nė vieno uodo.

F – „Kindle“ įrenginys, elektroninis skaitytuvas. Akimirkomis, kai mane apima nuovargis, tai yra pati geriausia kompanija.

G – Nešiojamos garso kolonėlės su „Bluetooth“ įranga. Naudojamos tais atvejais, kai mes dalijomės ta pačia muzika norėdami išvengti vienišumo jausmo. Rekomenduojamos klausytis radijo laidų ir muzikos įrašų.

H – Olimpinė akreditacija. Be jos mes olimpiniame kaimelyje būtume niekas. Valgyti, eiti į treniruotes, nešti rūbus į plovyklą... Rio de Žaneire tu galėjai pamesti savo galvą, tačiau neturėjai teisės pamesti akreditacijos.

I – Turbūt pats netikėčiausias kambario aksesuaras. Dviratininko marškinėliai su teise lankytis privačiame klube. Mes taip ir nesupratome, kodėl jie buvo įteikti Andresui, tačiau jie buvo čia.

J – Vienas Andreso batas. Šioje nuotraukoje jis tik vienas, kadangi kitas mėtosi kažkuriame kitame kambario kampe.

K – Mano bateliai, kuriuos avėjau šiose žaidynėse. „Nike Free Flyknit“ – labai neblogas pasirinkimas.

L – Maišelis su suvenyrais, kuriuos nupirkome savo vaikams. Vinicius, olimpinis talismanas, buvo tikras vaikų susižavėjimo simbolis. Kaip ir Usainas Boltas, kuris jį apsikabino po pergalės 100 metrų bėgimo distancijoje, mano vaikai jį taip pat norėjo turėti.

M – Priemonės, kurias naudojau per olimpinių žaidynių atidarymą. Galbūt jas galėjau naudoti ir vėliau, tačiau jie taip ir liko gulėti garbingoje mūsų kambario vietoje.

N – Greito atsigavimo vitaminai. Tokiuose trumpuose ir intensyviuose turnyruose retkarčiais tu turi papildyti savo maisto racioną. O ką jau kalbėti, kai viename kambaryje gyvena du patys didžiausi turnyro senukai!

O – Multifunkcinė kuprinė. Joje buvo ir bateliai, ir kojinės, ir vaisiai, ir dezodoratas, ir blietai, ir telefonas ir viskas, ko gali prireikti olimpiniame turnyre žaidžiančiam krepšininkui.

Galbūt kažko ir nepaminėjau, tačiau tuo mano trumpa istorija baigiasi. Manau, kad puikiai susipažinote su tuo, kaip krepšininkai ir kiti sportininkai gyveno Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Primename, kad Argentina Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse užėmė 8-ąją vietą, o pasibaigus turnyrui su nacionaline komanda atsisveikino ir A. Nocioni, ir M. Ginobili.
Emanuelis Ginobili
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)