Pastarieji keleri metai A. Gudaičiui buvo dviprasmiški – sužibėjęs Kauno „Žalgirio“ gretose jis sudomino ne tik rinktinės trenerį Joną Kazlauską, bet ir Filadelfijos „76ers“ komandą, kuri 2015 metų NBA naujokų biržoje pasirinko 47-uoju šaukimu.

Nors buvo perleistas į Sakramento „Kings“ ekipą, savo tikslo neatsisakė. Priešingai, dėl jo priėmė Lietuvoje daug atgarsių susilaukusį sprendimą – paliko Kauną ir persikėlė į Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuriame tikėjosi pasiruošti debiutui NBA.

Bet sezono metu 208 cm ūgio klaipėdietį persekiojo traumos, o klubas, kurį nuolat purtė permainos trenerio poste, patyrė net du fiasko – Europos taurėje net nepateko į antrą etapą, o LKL čempionate turėjo tenkintis bronzos medaliu.

Vasaros pradžioje A. Gudaitis priėmė dar vieną nepopuliarų sprendimą – vietoje rinktinės stovyklos pasirinko išvyką į Sakramentą ir žaidimą NBA vasaros lygoje.

„Čia jo asmeninis pasirinkimas“, – ne itin patenkintas buvo Jonas Kazlauskas, kuris jaunąjį centrą iš nacionalinės komandos kandidatų sąrašo vieną iš paskutinių „atkabino“ tiek 2014, tiek 2015 metais.

Kol kas Las Vegaso vasaros lygoje ant parketo žengė dvejose rungtynėse, tačiau jose pasirodė skirtingai. Prieš Toronto „Raptors“ žaidė 11 minučių ir 23 sekundes, bet nė karto neatakavo krepšio, atkovojo 3 kamuolius, blokavo 1 varžovo metimą, 3 kartu suklydo ir 4 sykius prasižengė.

Tuo metu pirmuosius taškus sugebėjo įmetė rungtynėse su Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipa. Aukštaūgio sąskaitoje – 6 taškai (3/3 dvitaškiai, 0/1 bauda), 3 atkovoti kamuoliai, po 1 perimtą ir prarastą kamuolį bei 4 pražangas per per 8 minutes ir 23 sekundes.

Po pastarojo savo pasirodymo A. Gudaitis ir ėmė byloti lyg Z. Ibrahimovičius.

„Jūs manote, kad aš nieko nepasieksiu? Kad karjera jau tuoj bus baigta? Jūs manęs nepažįstate. Visą savo gyvenimą aš turėjau kovoti. Niekas netikėjo manimi, todėl savimi turėjau tikėti aš pats. Buvo norinčių mane palaužti, tačiu tai mane tik sustiprino. Kiti norėjo mane išnaudoti, tačiau taip tapau tik protingesnis.

Taigi, manote, kad man jau viskas? VISIEMS jums aš galiu pasakyti tik viena: aš nesu toks kaip jūs, kadangi nesu jūs. Esu kas esu, visuomet stengiuosi iš visų jėgų, o to visuomet pakanka. Ir aš dar tik apšylu“, – Švedijos futbolininką Zlataną Ibrahimovičių pacitavo A. Gudaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)