Kasmet ekspertai lažinasi, kad Lietuvos krepšinio rinktinei nepasiseks. Tačiau kasmet lietuviai ir vėl primena krepšinio pasauliui esantys jėga, kurią reikia gerbti.
„Christian Post“
Nors Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse JAV rinktinei ir reikės verstis be dviejų ryškiausių šių dienų NBA superžvaigždžių – S. Curry ir L. Jameso, amerikiečiai vis tiek yra laikomi realiausiais favoritais eilinį kartą iškovoti olimpinius aukso medalius. Visgi ant laurų užmigti komandai nereikėtų, įsitikinęs į krepšinį dėmesį atkreipusio krikščioniško leidinio reporteris, nusprendęs paanalizuoti, kokios komandos gali kelti realiausią grėsmę JAV rinktinei.

Anot C. Mercado, JAV žvaigždėms galimybę įkąsti turi trys rinktinės – Ispanija, Argentina ir Lietuva. Visos jos olimpines žaidynes pradeda kitoje grupėje nei amerikiečiai ir, susiklosčius aplinkybėms, gali tapti JAV žvaigždžių varžovėmis turnyro ketvirtfinalyje.

„Kasmet ekspertai lažinasi, kad Lietuvos krepšinio rinktinei nepasiseks. Tačiau kasmet lietuviai ir vėl primena krepšinio pasauliui esantys jėga, kurią reikia gerbti“, – pagarbiai apie mūsų šalies krepšinį atsiliepia C. Mercado.

Anot jo, Lietuvos krepšininkai savo pajėgumą sugeba įrodyti net ir turėdami skylių savo sudėtyje.

„Netgi be Lino Kleizos Lietuva sugebėjo užimti antrą vietą praėjusių metų Europos čempionate. Treneris Jonas Kazlauskas visuomet sugeba išnaudoti komandos stipriąsias puses, ką atspindi ir pirmenybių statistika. Pernai net 5 žaidėjai vidutiniškai rinkdavo ne mažiau nei po 8 taškus per susitikimą, o gynėjas Mantas Kalnietis turnyre pirmavo pagal atliekamų rezultatyvių perdavimų vidurkį – 7,8 perdavimo“, – pažymi žurnalistas.

Amerikietis prognozuoja, kad J. Kazlauskas ir vėl turėtų pasitikėti veteranais Robertu Javtoku, Renaldu Seibučiu, į komandos sudėtį vėl pateks Artūras Milaknis, o pirmaisiais smuikais joje grieš Jonas Valančiūnas, Arvydo Sabonio sūnus Domantas ir Donatas Motiejūnas, nors pastarasis iš tikrųjų dar nėra apsisprendęs dėl žaidimo nacionalinėje komandoje.

„Lietuvos rinktinė jau pradėjo treniruotes, o komandos strategas iš būrio kandidatų ir vėl suburs galingą kumštį“, – prognozuoja jis.

Anot „Christian Post“, didelis pavojus amerikiečiams yra ir triskart Europos čempionė Ispanija, su amerikiečiais jau kovojusi dvejų paskutinių olimpinių žaidynių finaluose.

„Komandos sudėtyje yra ir dukart Europos čempionato MVP Pau Gasolis, ir po traumos sveikstantis jo brolis Marcas. Ką jau kalbėti apie kitą ryškių žvaigždžių plejadą – Juaną Carlosą Navarro, Rudy Fernandezą, Sergio Rodriguezas, Jose Calderoną ir Ricky Rubio, – pažymi C. Mercado. – Ispanijos rinktinė patyrusi, demonstruoja kokybišką žaidimą, tačiau amerikiečiai vis tiek išlieka favoritais. Nors šį kartą nebus nei L. Jameso, nei S. Curry nei karjerą baigusio Kobe Bryanto, didžiausias JAV rinktinės privalumas – atletiškumas“.

Pasak C. Mercado, kuris tarp galimų grėsmių amerikiečiams nemato šeimininkų brazilų, nemažai galvos skausmo galėtų sukelti ir patyrusi Argentinos ekipa.

„Komandos varomoji jėga ir toliau bus veteranai – San Antonijaus „Spurs“ žvaigždė Manu Ginobili, Toronto „Raptors“ žaidęs Luisas Scola bei buvę NBA žaidėjai – Andresas Nocioni ir į sudėtį sugrįžęs Carlosas Delfino. Nors daugelis sako, kad argentiniečių ekipa jau per sena, būtent patirtis ir gali tapti lemiamu faktoriumi tokio rango turnyre. Kaip bežiūrėsi, Argentina su savo žvaigždėmis vis dar priklauso pasaulio krepšinio elitui“, – pažymi jis.

Primename, kad JAV rinktinės treneris Mike‘as Krzyzewski Rio de Žaneire savo dispozicijoje šiemet turės šiuos krepšininkus: Kyrie Irvingą, Kyle‘ą Lowry, Carmelo Anthony, DeMarą DeRozaną, Harrisoną Barnesą, Keviną Durantą, DeAndre Jordaną, Jimmy Butlerį, Paulą George‘ą, Draymondą Greeną, Klay Thompsoną ir DeMarcusą Cousinsą.

JAV rinktinė olimpinį turnyrą pradės A grupėje su Australijos, Kinijos, Venesuelos ir dar dviem atranką įveiksiančiomis komandomis.

Tuo metu B grupėje kovos Lietuvos, Nigerijos, Argentinos, Brazilijos, Ispanijos ir dar viena iš olimpinės atrankos turnyro atkeliausianti komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)