Pirmąsias dvejas rungtynes Klivlande beviltiškai (84:115 ir 89:108) pralaimėję kanadiečiai buvo maišomi su žemėmis, tačiau sugebėjo atsitiesti savų žiūrovų akivaizdoje ir išlyginti serijos iki keturių pergalių rezultatą 2-2.

Tokį apsivertimą aukštyn kojomis laidos vedėjai aiškina prastu „Cavaliers“ tritaškių pataikymu, „Raptors“ lyderių prisikėlimu ir... J. Valančiūno trauma.

„Geriausias dalykas, kuris nutiko Toronto komandai, buvo Valančiūno trauma, nes Bismackas Biyombo savo energija gali prilygti Tristanui Thompsonui. Jonas Valančiūnas to nesugebėtų padaryti“, – savo mintimis tiesioginiame JAV televizijos eteryje dalijosi legendinis NBA žaidėjas Ch. Barkley, dėl savo radikalių pasisakymų už Atlanto vertinamas labai prieštaringai.


Primename, kad anksčiau Ch. Barkley ilgą laiką darkydavo J. Valančiūno pavardę, tardamas ją netaisyklingai, o šiemet atskleidė, kad taip elgėsi tyčia – norėdamas išprovokuoti lietuvį supykti ant savęs ir demonstruoti vis geresnį žaidimą.

Šį sezoną nuo NBA legendos kliuvo ir Hjustono „Rockets“ komandai su Donatu Motiejūnu. „Raketas“ nuožmiai kritikavęs Ch. Barkley komandą ne kartą pavadino „bjauria mergina“, o ypač aštriai pasisakydavo ekipos lyderio – „savanaudžio“ Jameso Hardeno atvžilgiu.

Primename, kad būtent J. Valančiūnas ir tapo didžiausiu X faktoriumi su nauja intriga atgijusioje Rytų konferencijos pusfinalio serijoje: „Cavaliers“ ėmė nerimauti, o „Raptors“ trenerį galimas lietuvio sugrįžimas verčia pasukti galvą.

„Kai mūsų aukštaūgis sėkmingai gali gintis prieš krepšininkus prie tritaškio linijos, tai padeda visai komandai keičiantis dengiamaisiais. Ypač tais atvejais, kai aukštyn pasislenka Kevinas Love‘as arba Channingas Frye. Tokiems atvejams mes turime Bismacką Biyombo, kuris apskritai gali dengti bet ką. Tuo metu Jonui kur kas geriau sekasi žaisti po lenta“, – svarstė Dwane'as Casey.

Savo sugebėjimus 23-ejų B. Biyombo puikiai pademonstravo per dvejas „Raptors“ laimėtas rungtynes. Ant parketo milžinas iš Afrikos praleido 81 minutę, pelnė tik 12 taškų, tačiau po lenta sugriebė net 40 kamuolių ir blokavo 7 metimus.

Konkuruoti su taip žaidžiančiu afrikiečiu J. Valančiūnui bus nelengva. Tai puikiai supranta ir pats lietuvis, tvirtinantis, kad net negalvoja, kaip užgožti sužibėjusį savo dublerį.

„Jie pajuto žaidimo ritmą, o aš nenoriu jo sugadinti. Pastaruoju metu jie žaidė puikiai, kraudavosi pranašumą leisdami B. Biyombo pailsėti. Dabar mano tikslas bus tapti pagalbininku. Stengsiuosi būti aktyvus ir kovoti po krepšiu, kad padėčiau komandai laimėti“, – sakė J. Valančiūnas.

Vis tik 24-erių lietuvis iki nelemtos traumos atkrintamosiose varžybose buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo.

Kokią taktiką pasirinks „Raptors“ vairininkas paaiškės jau šiąnakt 3.30 val. Klivlande prasidėsiančioje akistatoje.

Likusių Rytų konferencijos finalo serijos rungtynių tvarkaraštis:

5 rungtynės – Klivlande gegužės 26 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
6 rungtynės – Toronte gegužės 28 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
7 rungtynės* – Klivlande gegužės 30 d. 3.30 val. Lietuvos laiku

* – jei prireiks

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)